Verdachte mishandeling aangehouden

HOOFDDORP, 01 juni – Vrijdagmiddag hebben politiemensen even na 12.00 uur een 16-jarige Hoofddorper aangehouden omdat hij kort daarvoor een gemeentelijke toezichthouder van de gemeente Haarlemmermeer had mishandeld.

De toezichthouder voerde samen met een collega een controle uit rondom het Marktplein, toen zij een fietsster aanspraken die door een voetgangersgebied fietste. De mevrouw was niet gediend van het feit dat zij werd aangesproken op haar gedrag en schold de toezichthouders uit waarna zij al bellend wegliep richting de Kruisweg. Op het moment dat de vrouw wegliep, kwam er een scooter aanrijden met daarop twee personen.

De 16-jarige Hoofddorper stapte af en gaf de toezichthouder een duw en werkte hem daarna tegen de grond. De toezichthouder is hierbij lichtgewond geraakt en is ter plekke nagekeken door ambulancepersoneel. De minderjarige Hoofddorper is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.

Misschien vindt u dit ook interessant?

2 gedachten over “Verdachte mishandeling aangehouden”

  1. Ilja van den Heuvel

    Toezichthouders zijn in het leven geroepen om raddraaiers een halt toe te roepen. Uitgerekend zo’n raddraaier rost erop los. Ik krijg steeds meer heimwee naar mijn tijd, grote b.. of geweld, direct een knal tegen je kop en dan vragen wat er loos is.
    Ik heb zelf gewerkt bij het OV en ook daar komt het steeds meer voor waardoor ik gestopt ben.
    Ik wens de toezichthouder veel sterkte en hoop dat hij zijn werk over een tijdje weer kan hervatten.

    Ilja van den Heuvel

  2. Cor Knoester

    We zijn als cluster Handhaving & Toezicht van de gemeente Haarlemmermeer erg geschrokken van dit incident, waarbij één van onze collega’s – in de uitoefening van zijn functie – is mishandeld door een 16-jarige jongen. Schandalig. Op dit moment zit onze collega ziek thuis en heeft psychische klachten. De impact van zo’n incident op betrokkene en alle andere collega’s is erg groot.

    Cor Knoester
    manager Cluster Handhaving & Toezicht,
    gemeente Haarlemmermeer

Reacties zijn gesloten.