N205 (Drie Merenweg) Haarlem – Hoofddorp, groot onderhoud

De provincie gaat vanaf 27 februari weer van start met onderhoudswerkzaamheden aan de Drie Merenweg (N205). Er wordt gewerkt aan het stuk N205 vanaf de kruising met de N201 (Kruisweg) tot aan de bocht voor de verbindingsknoop bij de A9. Dit gebeurt in vier opeenvolgende fases.

Waarom onderhoud?

Eenmaal in de 12 jaar wordt groot onderhoud uitgevoerd aan provinciale wegen. Hierdoor voldoen de wegen aan de geldende normen van veiligheid, comfort, bereikbaarheid en milieueisen. De Drie Merenweg krijgt in zijn geheel een nieuwe asfaltlaag.

Fase 1

Van maandag 27 februari tot en met maandag 12 maart werkt de provincie ’s avonds en ’s nachts aan het gedeelte van de Drie Merenweg vanaf de Groene Weelde tot en met de kruising met de N201. Van 20:00 uur ’s avonds tot 05:00 uur de volgende ochtend is de verbindingsweg tussen de N201 en N205 geheel afgesloten voor beide verkeersrichtingen. De verbindingsweg is in deze periode overdag tot 20:00 uur wel toegankelijk voor al het verkeer.

Verkeer vanuit Vijfhuizen richting het Spaarne Ziekenhuis kan deze route niet volgen en moet omrijden. Het verkeer volgt de richting Hoofddorp en komt via de Nieuwe Bennebroekerweg en de Van Heuven Goedhartlaan weer op de N201, waarna zij de normale route kan vervolgen. Verkeer in de richting van Vijfhuizen wordt via de N201 omgeleid, over de Hoofdweg (N520) en de A5 of de A9. De provincie plaatst in deze periode omleidingborden.

Fase 2

Van donderdag 15 maart 20:00 uur tot en met maandag 19 maart werkt de provincie rondom het gedeelte van de kruising met de Stelling aan de linkerrijbaan aan de kant van Vijfhuizen. Voor het doorgaande verkeer blijft in beide richtingen één rijbaan beschikbaar. Vijfhuizen is tijdens deze werkzaamheden niet bereikbaar via de Stelling, het verkeer volgt een omleidingroute via de Spieringweg.

Fase 3

Aansluitend op de tweede fase wordt in fase 3 de rechterrijbaan van de Drie Merenweg rond de kruising met de Stelling aangepakt. Van maandag 19 maart 20:00 uur tot en met woensdag 28 maart werkt de provincie aan de rechter rijbaan aan de kant van de Vijfhuizerweg (richting IJweg). Voor het doorgaande verkeer in beide richtingen blijft één rijbaan beschikbaar. Vanaf de N205 is de Vijfhuizerweg dan niet bereikbaar. Verkeer richting de Vijfhuizerweg volgt een omleidingroute via de IJweg.

Parallel aan deze werkzaamheden voert de provincie onderhoud uit aan het stuk Drie Merenweg vanaf de Groene Weelde tot en met de Expo Haarlemmermeer. Er blijft hier steeds één rijbaan beschikbaar per verkeersrichting.

De provincie plaatst tijdens fase 2 en 3 omleidingborden. Bezoekers aan evenementen die door de Expo Haarlemmermeer worden georganiseerd kunnen de borden volgen.

Fase 4

Van woensdag 28 maart tot en met vrijdag 6 april vindt de laatste fase van het onderhoud aan de N205 plaats. In deze periode werkt de provincie aan het laatste gedeelte van de Drie Merenweg tot aan de bocht voor de verbindingsknoop bij de A9. Er blijft in deze fase steeds één rijbaan beschikbaar voor het verkeer in beide richtingen. Enige verkeershinder valt hierbij niet uit te sluiten. Verkeersomleidingen zijn in deze fase niet nodig.

Wat is er tot nu toe gebeurd?

In de eerste fase (september en oktober 2011) is geluidsreducerend asfalt aangebracht. Dit soort asfalt wordt door de provincie gebruikt in de bebouwde kom en wanneer daar milieu-technische argumenten voor zijn. In december 2011 heeft de aannemer vanwege het risico op slechter weer een winterstop ingelast. Nu de winterstop voorbij is gaan de onderhoudswerkzaamheden weer van start.

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met het provinciale Servicepunt Wegen en Vaarwegen via het gratis telefoonnummer 0800-0200600.

Misschien vindt u dit ook interessant?