Politie waarschuwt voor diefstal/babbeltruc

ZWANENBURG, 24 februari – Bij de politie is deze week een aangifte binnengekomen van een brutale babbeltruc. Een 68-jarige vrouw uit Halfweg kwam er op 10 februari achter dat zij bestolen was van twee bankpasjes. Korte tijd later werd zij gebeld door een man die zich uitgaf voor politieman.

De man gaf aan dat de pasjes bij hem waren gebracht en dat ze inmiddels geblokkeerd waren. Deze ‘politieman’ verbond de vrouw door met iemand van bank. Daar vertelde een andere man de vrouw dat hij ervoor kon zorgen dat zij de pincodes kon behouden als zij die aan hem zou vertellen. De nieuwe pasjes zouden naar haar worden opgestuurd, vertelde de man van de ‘bank’. Hierop werd de vrouw weer doorverbonden naar de ‘politieagent’ en werd het gesprek afgesloten.

Toen er na een dag of tien nog steeds geen nieuwe pasjes binnenwaren, belde de vrouw met de bank. Daar hoorde zij dat haar pasjes helemaal niet geblokkeerd waren. Er was inmiddels ook een aanzienlijk bedrag van de rekeningen van de vrouw afgehaald.

De politie waarschuwt mensen voor dit soort trucs. De politie verbindt u nooit door met een andere instantie. Daarnaast is het zo dat een bankmedewerker u nooit zal vragen om uw pincode. Deze is altijd privé!

Misschien vindt u dit ook interessant?