Boksbeugel en kofferbak vol weed

Haarlemmermeer, 15 februari – Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft woensdag 15 februari 2012 tijdens een controle op de parkeerplaats Den Ruygen Hoek langs de A4 ter hoogte van Haarlemmermeer een boksbeugel en een kofferbak vol weed in beslag genomen.

Bij de controle zijn ruim 40 voertuigen gecontroleerd en zijn meer dan 60 personen preventief gefouilleerd. Parkeerplaats Den Ruygen Hoek is sinds 1 december 2011 aangewezen als veiligheidsrisicogebied.

Een 34-jarige man uit Amsterdam en een 44-jarige vrouw uit Middelburg zijn voor het bezit van de verdovende middelen in verzekering gesteld. Tegen een 36-jarige man uit Lelystad is proces-verbaal voor illegaal wapenbezit (boksbeugel). Tegen een 33-jarige automobilist uit Bleiswijk, die eerder deze middag op de A4 was doorgereden na een aanrijding bij Nieuw Vennep, is proces-verbaal opgemaakt nadat hij later alsnog kon worden staande gehouden ter hoogte van Haarlemmermeer.

Twee keer is voor een kleine hoeveelheid weed vrijwillig afstand getekend en is een pasje van de defensie ingenomen van een man die niet meer bij defensie werkte. De controle is uitgevoerd door 20 medewerkers van de Verkeerspolitie van het KLPD en een hondengeleider van de Koninklijke Marechaussee met zijn explosievenhond Kitty.

Total Page Visits: 753 - Today Page Visits: 1