Laatste nieuws gladheid Haarlemmermeer

Vannacht was het zeer koud. Door het dikke pak sneeuw koelde het extra hard af tot -18 graden. Hierdoor kreeg de los gereden sneeuw de kans om vast te vriezen. Bovendien is bij dergelijke temperaturen de werking van het zout niet meer effectief. Vanaf middernacht had strooien en sneeuwschuiven geen zin meer en is De Meerlanden hiermee gestopt.

Wat doen we vandaag?

Vanaf vanochtend 10.00 uur is De Meerlanden weer begonnen. Alle 13 grote strooiwagens en 9 fietspadstrooiers zijn uitgerukt om zout te strooien. Als het zout is ingewerkt gaan De Meerlanden en 18 onderaannemers sneeuw en ijs weer zoveel mogelijk wegschuiven. Zoals het er nu naar uitziet zijn vanaf 12.00 uur vandaag de omstandigheden goed om zoveel mogelijk sneeuw en ijs los te krijgen. De verwachting is dat aan het eind van de middag de hoofdontsluitingswegen, doorgaande fietspaden, uitrukroutes voor hulpdiensten en busbanen goed begaanbaar zijn. De hoofdontsluitingswegen zijn onder andere: de Ringdijk, de Hoofdweg (gemeentelijk deel), de Bennebroekerweg, de Rijnlanderweg, de IJweg, de Lisserweg, de Venneperweg, de Van Heuven Goedhartlaan, de busbaan en een deel van de Vijfhuizerweg.

Advies 

Ga voorlopig nog niet de weg op als dat niet echt nodig is. Als u wel gaat rijden, pas uw rijstijl dan aan de omstandigheden aan en houd rekening met langere reistijd. Kijk voordat u de weg opgaat of er wegen zijn afgesloten op de kaart.

 

Misschien vindt u dit ook interessant?