Hoofddorp: Fietsster gewond bij ongeval Hódmezövásárhelyfontein

EvL_Kruisweg hdp (6)Hoofddorp, 4 februari 2016 – Een fietsster is donderdagochtend gewond geraakt bij een ongeval op de rotonde van het Hódmezövásárhelyfontein. Het ongeval gebeurde toen de bestuurder van een busje, stopte voor fietsers van rechts. Toen deze voorbij waren, trok de bestuurder op en zag de fietsster van links over het hoofd.

De fietsster kwam door de botsing ten val. Het slachtoffer is na de nodige, met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Op deze rotonde, mogen fietsers zowel linksom als rechtsom de rotonde gebruiken, dit zorgt voor veel gevaarlijke situaties, omdat niet iedereen fietsers van links verwacht.

Fotografie: Eric van Lieshout

Misschien vindt u dit ook interessant?

6 gedachten over “Hoofddorp: Fietsster gewond bij ongeval Hódmezövásárhelyfontein”

  1. @Bert65.het is een vrijliggend fietspad, daarmee maakt die m.i. geen deel uit van de rotonde. De verplichte rijrichting vervalt daarmee dan ook.

  2. Maria

    Op ieder ongeluk dat daar gebeurd komt een lawine van reacties maar er veranderd helemaal niets.
    Ik rijd er zelf regelmatig met zowel auto als snorfiets, levensgevaarlijk. Het wachten is op een grote klap.
    Over de ‘ bijna ‘ ongelukken nog niet gesproken.

  3. erika

    Geheel eens met het feit dat het een gevaarlijke onoverzichtelijke rotonde is zowel voor fietsers en automobilisten en zeker bij donker weer. Als automobilist is het zicht beperkt daar het een rotonde is en je vaak net niet om het bochtje kunt kijken. Ik spreek zowel als fietser als automobilist.
    KLACHTEN INDIENEN OP DE GEMEENTESITE HAARLEMMERMEER.

  4. Bert65

    De oplossing van een fietspad met 2 rijrichting klopt ook helemaal niet met de verkeersregels en de bebording op de rotonde. Voor een rotonde is gekozen omdat dit een veilige manier van kruisen is; het verkeer komt tenslotte van één kant. Op de rotonde staan borden die de verplichte rijrichting aangeven. Nu heeft de Haarlemmermeer in al hun wijsheid gekozen om (niet alleen bij deze rotonde) het fietspad in te richten voor 2 richtingen en daarom gaat het ook mis.

  5. Simon

    Ik kom regelmatig met de fiets langs deze rotonde……..levensgevaarlijk. Ik denk dat iemand de gemeente eens aansprakelijk moet stellen voor er echte een dode valt……..

  6. Nelli

    Dat moeten ze snel veranderen dat ook links voorrang heb.

Reacties zijn gesloten.