Hoofddorp: Fietsster aangereden door personenwagen

EvL_FB-Koenlaan (6)Hoofddorp, 2 september 2015 – Een fietsster is woensdagochtend gewond geraakt bij een ongeval op de Fanny Blankers-Koenlaan ter hoogte van de Nieuwe Molenaarslaan. Het slachteroffer stak via de fietsoversteekplaats de weg over, toen ze geen voorrang kreeg van een tegemoetkomende wagen. De vrouw belandde via de motorkop op de voorruit van de wagen.

Het slachtoffer is na de nodige zorg van het toegesnelde ambulancepersoneel, overgebracht naar het Spaarne ziekenhuis voor verdere zorg.

Ook op deze locatie gaat het met grote regelmaat helemaal  fout, ook op deze locatie hebben overstekende fietser voorrang en worden vaak over het hoofd gezien door automobilisten, net zoals op de IJweg, Waddenweg en Deltaweg.

Fotografie: Eric van Lieshout

EvL_FB-Koenlaan (2) EvL_FB-Koenlaan (3) EvL_FB-Koenlaan (4) EvL_FB-Koenlaan (5) EvL_FB-Koenlaan (6) EvL_FB-Koenlaan (7) EvL_FB-Koenlaan (8)

Misschien vindt u dit ook interessant?

3 gedachten over “Hoofddorp: Fietsster aangereden door personenwagen”

  1. Moi

    @ Dudeson,

    Als men hier een +, eens of vind ik leuk optie zou hebben zou u deze van mij krijgen.
    U slaat de spijker op zijn kop, er wordt altijd de nadruk gelegd op dat automobilisten niet opletten terwijl de meest ongeïnteresseerde/minst oplettende weggebruiksers vaak de fietsers zijn. Veelal veroorzaakt door het feit dat zijn zeer beschermd zijn onder de huide wetgeving.

    Volgens het boekje is de automobilist fout, en natuurlijk zijn er onoplettende automobilisten, echter regelmatig zijn het ook de fietsers die niet opletten of voorrang nemen.

  2. Dudeson

    Het is gewoon een rare constructie waardoor je als automobilist snel het overzicht kwijt bent.
    In feite is het een gewone T-kruising met bijzondere voorrangsregels voor fietsers.
    Natuurlijk moet je als automobilist hier goed opletten want zelfs bij <30 kph kun je hier al verrast worden.

    Maar ik erger me al heel lang aan de manier waarop scholieren zonder op of om te kijken deze weg oversteken. Ik probeer mijn kinderen te leren oogcontact te zoeken met een automobilist die voorrang zou moeten verlenen. Maar dat zie ik maar zelden bij fietsers/brommers als ik daar zelf als automobilist rij, de iphone is veel belangrijker.

  3. Moi

    De situatie ter plekke is totaal verschillend met die op de IJweg, de enige overeenkomst is dat het vaak fout gaat.

    De IJweg is een mengelmoes van verschillende weg indelingen wat indruist tegen alles wat je tijdens de rijopleiding leert. De manier waarop het fietspad op de IJweg is aangelegd past bij een 60km weg, echter het is aangeduid als een erftoegansweg. Echter de hoeveelheid verkeersboren, verkeerslichten etc past daar weer niet bij. En dan ook nog een max snelheid van 30km zonder bij behorende snelheidsbeperkende maatregelen.
    De gemeente heeft van de IJweg een mengelmoes gemaakt wat verwarring veroorzaakt bij de weggebruikers.
    De ongevalslocatie van die topic in een adem noemen met de IJweg raakt dan ook kant noch wal.

Reacties zijn gesloten.