Schiphol: 19 jarige taxichauffeur rijdt in op mede-taxichauffeurs

EvL_Stakende Chauffeurs (17)Schiphol, 3 juli 2015 – De Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft vrijdagmiddag een 19 jarige taxichauffeur uit Amsterdam aangehouden. De man wordt verdacht van het inrijden op mede-taxichauffeurs. Hierbij is een 52 jarige man uit Hoofddorp gewond geraakt.

Aanleiding…
Vrijdagmiddag protesteerden circa 100 taxichauffeurs enige uren voor de aankomsthal op Schiphol. Een van de protesterende chauffeurs blokkeerde met collega’s de doorgang op de taxistrook. De later aangehouden man, die aanvankelijk was gestopt, reed op de groep in. Hierdoor belandde een van de protesterende chauffeurs op de motorkap van de auto. Nadat hij ongeveer 15 meter werd meegenomen viel hij op de grond. Hij raakte zodanig gewond dat hij met een ambulance naar het ziekenhuis is gebracht.

Aanhouding
De chauffeur die inreed op de groep is onmiddellijk door marechaussees aangehouden. Zijn auto is inbeslag genomen. Hij wordt verdacht van poging doodslag en is ingesloten. Door de afdeling Verkeersongevallen analyse van de Koninklijke Marechaussee is een technisch onderzoek ingesteld. De toestand van de gewonde man is op dit moment nog onbekend.
Verder onderzoek zal door de Koninklijke Marechaussee worden verricht onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland.

Misschien vindt u dit ook interessant?