Badhoevedorp: Integrale transportcontrole Haarlemmermeer

Integrale verkeerscontrole BadhoevedorpBadhoevedorp, 17 maart – De politie heeft dinsdag een verkeersveiligheidcontrole gehouden die speciaal gericht was op het transportvervoer. Tijdens deze controle werkten behalve de politie o.a. ook de Belastingdienst, de Motorrijtuigenbelastingen en de Douane mee.

ANPR

In totaal werden ruim 20.000 voertuigen door de ANPR gescand. Met ANPR (Automatic NumberPlate Recognition) scant een camera kentekens van voorbijrijdende voertuigen. De gelezen kentekens worden vergeleken met een referentiebestand in een computersysteem. Een referentiebestand is een lijst met kentekens die op naam staan van personen die worden gezocht, boetes hebben openstaan, of om andere redenen bij de belastingdienst of de politie bekend zijn, bijvoorbeeld notoire drankrijders.
Check veiligheidseisen

In totaal werden dinsdag 37 vrachtwagens en vrachtwagencombinaties door motoragenten naar de controlelocatie op de Nieuwemeerdijk geleid. Hier werden zijn gecontroleerd op veiligheidseisen zoals o.a. gladde banden, fraude met tachograaf, rusttijden, overbelading, correct vervoer gevaarlijke stoffen, afvallende lading en het bezit van de juiste papieren.

Resultaten

Door de Belastingdienst werd voor een bedrag van ongeveer € 25.000, — aan openstaande betalingen geïnd en werd op de Nieuwemeerdijk beslag gelegd op 19 voertuigen, waarvan er ter plekke 8 werden afgevoerd. Ook achterstallige motorrijtuigenbelastingen werden geïnd.

Door de Douane werd 3x een boete uitgeschreven voor het niet betalen van de BPM en werd een boete uitgeschreven voor het ontbreken van een eurovignet.

Door de politie werden 6 voertuigen aan de kant gezet omdat de betrokken kentekenhouders vonnissen hadden openstaan.

Zes vrachtwagenchauffeurs kregen een waarschuwing in verband met de rijtijdenwet en 1x werd proces-verbaal opgemaakt voor fraude met de tachograaf. Tweemaal werd proces-verbaal opgemaakt voor te hoge vrachtwagens, 4x voor afvallende lading, 3x voor overbelading, 1x voor het niet goed vervoeren van gevaarlijke stoffen en 1x voor het rijden met gladde banden. Ook werden taxichauffeurs gecontroleerd op de juiste papieren: naar 7 taxichauffeurs wordt een nader onderzoek ingesteld.

De politie in Noord-Holland verricht regelmatig transportcontroles om de veiligheid op de weg voor iedereen te verhogen

Misschien vindt u dit ook interessant?