Haarlemmermeer: Omgebogen kentekenplaat krijgt staartje

Handboeien 2Haarlemmermeer, 6 december – De omgebogen kentekenplaat op de voorzijde van een Volkswagen bij een tankstation langs de A4 krijgt voor een 29-jarige man uit Velsen een staartje. Hij bleek op donderdag 5 december 2013 omstreeks 00.40 uur de auto te hebben bestuurd en was onder invloed van alcoholhoudende drank.

Tegen hem is, naast de diefstal in vereniging, proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed, rijden met omgebogen en valse kentekenplaat en rijden terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd.

 

De agenten zagen op het tankstation dat een andere man de auto aftankte. De kentekenplaat aan de voorzijde was zodanig omgebogen dat deze niet te lezen was. Op de achterzijde was een ander kenteken aangebracht. Na onderzoek bleek dat deze kentekenplaat in Amsterdam was gestolen.

De man, die tankte, verklaarde dat hij kort daarvoor de kentekenplaat van een andere auto had afgehaald en eigenlijk wilde tanken zonder te betalen. Tegen zijn zin in rekende hij de brandstof af en is daarna overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Op de parkeerplaats aan de overzijde van de A4 is de andere man aangehouden. Hij onttrok zich ongemerkt aan de controle bij het tankstation en verplaatste zich via het bruggebouw naar de overzijde van de A4. Hij verklaarde dat hij de auto had bestuurd en deze op het tankstation tot stilstand had gebracht. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 685 ug/l (1,5 promille).

Misschien vindt u dit ook interessant?