Zwanenburg: Getuige gezocht van wederrechtelijke vrijheidsberoving

Politie - Geen ToegangHalfweg, Zwanenburg, 25 juni – De recherche is op zoek naar mensen die getuige geweest van een wederrechtelijke vrijheidsberoving, die plaats vond op de Dennenlaan op 10 juni omstreeks 23.15 uur bij de brug van Zwanenburg naar Halfweg.

Die maandagavond10 juni werd rond 23.15 uur een meisje aangereden op de Dennelaan nabij de brug en zij werd door een man de auto ingetrokken. Deze auto betrof een grote donkere auto met opstap (type SUV), een nieuw model auto, donker van kleur en had geblindeerde ramen. De man, bijrijder, die de jonge vrouw in de auto trok, was vermoedelijk in de leeftijd van 30-40 jaar, had kort donker haar en een groot en breed postuur. De bestuurder van de auto was in diezelfde leeftijd en had eveneens een groot en breed postuur.

Na ongeveer 3 kwartier stopte de auto op de Kerkhoflaan in Zwanenburg en lieten beiden mannen haar uit de auto gaan. Waarom de mannen deze jonge vrouw ontvoerd hebben, is niet duidelijk. Zij hebben geen onzedelijke handelingen verricht met de vrouw. De recherche heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest: zowel mensen die iets gezien hebben maandagavond 10 juni rond 23.15 uur, op de Dennenlaan nabij de brug van Zwanenburg naar Halfweg, als mensen die iets gezien hebben in de Kerkhoflaan in de nacht van maandag 10 op dinsdag 11 juni jl.

Getuigen worden vriendelijk verzocht zich te melden bij de recherche in Haarlem via 0900-8844.

Misschien vindt u dit ook interessant?