Hoofddorp: Plofkraak geldautomaat Muiderbos (update: 11:48)

Hoofddorp: Plofkraak geldautomaat MuiderbosHoofddorp, 7 juni – De geldautomaat van de ABN-AMRO op het Muiderbos is vrijdagochtend in alle vroegte gekraakt. Omwonenden werden rond vijf uur opgeschrikt door een knal. Brokstukken van de geldautomaat lagen over het hele plein verspreid. De brandweer werd opgeroepen om te controleren of het veilig was, en of er geen gas was achtergebleven in de ruimte achter de geldautomaat. Er werden geen gasflessen aangetroffen.

Hierna is een bomverkenner opgeroepen, omdat er misschien gebruik is gemaakt van een explosief. De auto die gebruikt is om de automaat te rammen, bleek gestolen. De politie heeft de hele omgeving afgezocht, volgens een woordvoerster van de politie zijn de vermoedelijke daders op scooter weggereden. De bewoners boven de geldautomaat moesten van de politie hun woning verlaten.

Het is niet bekend of er buit is gemaakt

Laatste update: 07-06-2013 | 11:48 

Hoofddorp – Vrijdagochtend is er een ram- en plofkraak geweest bij een pinautomaat aan het Muiderbos in Hoofddorp. Rond 4.40 uur is geprobeerd de automaat op te blazen en vervolgens hebben de onbekenden een poging ondernomen de automaat te rammen met een gestolen auto. Volgens een getuige gingen er na de poging twee mannen in donkere kleding vandoor op een scooter. De omgeving is doorzocht, maar er zijn geen verdachten aangetroffen.

De politie is op zoek naar getuigen van de ram/plofkraak en mensen die rond genoemd tijdstip verdachte personen hebben gezien. U kunt bellen met 0900-8844 (lokaal tarief).

Fotografie: Eric van Lieshout

Hoofddorp: Plofkraak geldautomaat Muiderbos Hoofddorp: Plofkraak geldautomaat Muiderbos Hoofddorp: Plofkraak geldautomaat Muiderbos Hoofddorp: Plofkraak geldautomaat Muiderbos Hoofddorp: Plofkraak geldautomaat Muiderbos Hoofddorp: Plofkraak geldautomaat Muiderbos Hoofddorp: Plofkraak geldautomaat Muiderbos Hoofddorp: Plofkraak geldautomaat Muiderbos

 

Misschien vindt u dit ook interessant?