Hoofddorp: Bedrijf uit Hoofddorp licht klanten op voor €70.000

Bureau Hoofddorp 1Hoofddorp, 18 januari – Een 35-jarige man uit Bloemendaal is eind vorig jaar door de rechercheurs van het interregionaal fraudeteam aangehouden op verdenking van het plegen van fraude.

De man had een bedrijf in Hoofddorp en heeft zijn vaste klanten opgelicht, door facturen te versturen voor diensten die nooit zijn verricht. Ook incasseerde hij frauduleus bedragen van creditcards. In de periode december 2011 t/m januari 2012 zijn door de eigenaar van het bedrijf ongeveer tientallen creditcards ter incasso aangeboden, waarvan is vastgesteld dat de cardhouders geen gebruik hebben gemaakt van de diensten van het bedrijf. Het frauduleus geïncasseerde geld werd door de Bloemendaler naar verschillende rekeningen overgeboekt. Het totaalbedrag van zijn frauduleuze handelingen wordt geschat op € 70.000,–.

Naast deze verdenking, wordt de Bloemendaler ook verdacht van van faillissementsfraude aangaande dit bedrijf. De verdachte zit nog vast; de rechtbank heeft zijn voorlopige hechtenis vorige week met 60 dagen verlengd.

Misschien vindt u dit ook interessant?