Badhoevedorp: Dodelijke schietpartij bij autohandel in Badhoevedorp (video update 24-11-2012 18:45)

 

Badhoevedorp, 23 november – Op de Nieuwemeerdijk is vrijdagmiddag tegen half zes vermoedelijk geschoten bij een autohandel. Volgens omstanders is hierbij een dode gevallen. Beide kanten van de Nieuwe Meerdijk is hermetisch afgesloten door agenten met kogelwerende vesten.

Op de uitvalswegen van Badhoevedorp staan voertuigen van de Marechaussee.

Het Mobiel Medisch Team en enkele ambulances werden ook opgeroepen om naar de Nieuwemeerdijk te gaan.

Fotografie: Justin van der Oord & Michel van Bergen

Update: 18:50

Politie is bezig met een grootschalig incident bezig in Badhoevedorp. De omgeving is afgezet en de recherche doet onderzoek.

Update: 19:04

Volgens dichtbij.nl is het bevestigd: Eén dode en twee gewonden. Politie op zoek naar twee daders, gevlucht in een auto. #badhoevedorp

Update: 20:20

Twee daders zijn gevlucht in kleine grijze auto, rijrichting A9

Update 21:55 (politie persbericht)

Schietincident, één dode, twee gewonden

Badhoevedorp, 23 november – De politie kreeg vrijdagmiddag omstreeks 17.15 uur een melding van een schietincident op de Nieuwemeerdijk.

 Hierbij is een 41-jarige man dodelijk getroffen en twee andere mannen zijn gewond geraakt. Van één van de gewonden is alleen bekend dat het om een 52-jarige man gaat. De daders reden na het incident weg in vermoedelijk een klein model grijze personenauto. Zij vluchtten over de Nieuwemeerdijk richting de A9. De politiehelikopter werd ingezet bij een zoekactie. De auto is nog niet aangetroffen. Van de daders ontbreekt nog elk spoor.

Momenteel is de politie bezig met een uitgebreid sporenonderzoek. De Nieuwemeerdijk blijft voorlopig afgesloten voor alle verkeer.

Heeft u iets verdachts gezien voor, tijdens of na dit ernstige incident of heeft u informatie die de politie kan helpen? Belt u dan svp met 0900-8844. Heeft u informatie maar wilt u absoluut anoniem blijven? Bel dan met 0800-7000, het tel.nr. van Meld Misdaad Anoniem.

Video: Michel van Bergen

Update 24 nov 2012 13:45 (politie persbericht)

Onderzoek schietincident

Badhoevedorp, 24 nov – Een rechercheteam van 25 politiemensen is vanaf vrijdagmiddag volop bezig met het onderzoek naar de toedracht van de schietpartij op de Nieuwemeerdijk. Inmiddels lijkt het erop dat een en ander zich heeft afgespeeld in het criminele milieu.

Ook is de identiteit van de betrokkenen vast komen te staan. Het overleden slachtoffer is een 41-jarige Amsterdammer, de twee gewonden zijn een 51-jarige Haarlemmer en een 33-jarige IJmuidenaar. De beide personen zijn niet levensgevaarlijk gewond geraakt.

Van de daders ontbreekt momenteel nog elk spoor. De politie is ook nog steeds op zoek naar de vluchtauto. Getuigen die de politie nog niet hebben gesproken en wel iets hebben gezien of gehoord wat mogelijk met dit incident te maken heeft, worden vriendelijk verzocht alsnog contact op te nemen.

 

Misschien vindt u dit ook interessant?