Schiphol – Persoon komt in draaiende vliegtuigmotor en overlijdt

Schiphol, 29 mei 2024 – Een persoon is vanmiddag in een draaiende motor van vliegtuig terechtgekomen en overleden, meldt de marechaussee.

Het ongeluk gebeurde bij een KLM-toestel dat klaar was voor vertrek. “Inzittenden hebben gezien dat de persoon in de motor van het vliegtuig tijdens de pullback terechtkwam. Het toestel, een Embraer 190 met vluchtnummer KL1341 zou om 14.25 uur vertrekken naar het Deense Billund.

Alle passagiers die aan boord waren van de vlucht zijn van boord gehaald en worden opgevangen. Meerdere onderzoekers van de Onderzoeksraad voor Veiligheid zijn onderweg naar Schiphol.

Foto’s: VLN Nieuws

Update marechaussee:

Op Schiphol heeft woensdagmiddag een incident plaatsgevonden op het platform waarbij een man in de draaiende motor van een vliegtuig is terechtgekomen en is overleden. Het vliegtuig had net de pushbackprocedure voltooid en stond op het punt om te taxiën naar de startbaan.

De overleden man is geïdentificeerd. Het slachtoffer was werkzaam bij een bedrijf op de luchthaven. Uit onderzoek is gebleken dat hij bewust in de motor is geklommen. Het betreft een geval van zelfdoding. Uit piëteit voor het slachtoffer en de nabestaanden doen wij geen verdere mededelingen.

 

2 gedachten over “Schiphol – Persoon komt in draaiende vliegtuigmotor en overlijdt”

Geef hier een reactieReactie annuleren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.