Hoofddorp – Vrouw op fatbike botst met personenwagen

Hoofddorp, 29 januari 2024 – Een fietsster is maandagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Paxlaan kruising Ghandistraat.

Het ongeval gebeurde toen een automobilist de jonge vrouw op een fatbike geen voorrang gaf. De vrouw fietste op het fietspad en een afslaande automobilist gaf de fietsster geen voorrang.

Het slachtoffer is na de nodige zorg in de ambulance, overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere zorg.

Foto’s: Eric van Lieshout

2 gedachten over “Hoofddorp – Vrouw op fatbike botst met personenwagen”

  1. Sterkte aan het slachtoffer en de betrokkenen. Ook maar even de fatbike op de rollenbank?

    1. Ik begrijp de opmerking niet :”Even op een rollerbank zetten”
      De fatbike reed op een fietspad en er werd geen voorrang verleend door de auto.
      Die voorrangsregels zijn volgens mij heel duidelijk.
      Iedereen die auto rijd, heeft die regels moeten leren. Maar ik merk helaas steeds vaker, dat automobilisten die regels vaak niet meer hanteren en de auto als stormram lijken te gebruiken.
      Ik geloof ook niet dat in het theorieboek staat, dat fatbikes uitgezonderd zijn van voorrang op een fietspad.
      Voordat je het fietspad gaat kruizen, hoor je als automobilist te checken of er verkeer rijd op het fietspad. Dat doe je voor zowel tegemoet rijdende als meerijdende fietspad gebruikers. En als je daadwerkelijk gaat kruizen dan hoor, je vaart te verminderen en check je nogmaals links en rechts.
      Je rijdt per slot van rekening als automobilist in een potentieel moordwapen. Dit betekent dat je een grotere verantwoordelijkheid hebt om geen onnodige ongelukken te veroorzaken.
      Ik hoop niet dat het uw bedoeling was, om dit ongeluk overduidelijk veroorzaakt door de auto, toe te wijzen aan het feit dat mevrouw op een fatbike reed?

Reacties zijn gesloten.