Oostzaan – Vrachtwagen verliest lading, oprit A8/A10 afgesloten en lange files

Oostzaan, 26 januari 2024 – Een vrachtwagen van Simon Loos is vanmiddag een deel van zijn lading verloren op de N516 Kolkweg in Oostzaan, ter hoogte van de oprit A8/A10. Door een vooralsnog onbekende oorzaak zijn er meerdere rolcontainers met gekoelde boodschappen bestemd voor Albert Heijn winkels uit de vrachtwagen gerold.

Hierdoor ligt de weg momenteel bezaaid met diverse artikelen zoals kwark, boter, melk en bananen. De vrachtwagen kort hiervoor vertrokken vanaf het nabij gelegen distributiecentrum van Albert Heijn in Zaandam.

Als gevolg van de verloren lading is de oprit naar de A8/A10 richting Amsterdam momenteel afgesloten. Vanwege de vervuiling zal een specialistisch bedrijf het wegdek gaan reinigen. De afsluiting leidt tot lange files in Zaandam, rond 16:30 stond er 30 minuten file (bron, Flitsmeister) op de N516. Het is vooralsnog onbekend hoe lang de afsluiting zal duren.

Een groot deel van de lading van de vrachtwagen kan als verloren worden beschouwd. Wat dit betekend voor de voorraad van winkels van Albert Heijn is vooralsnog onbekend.

Afgaande van de winkelnummers op de labels aan de rolcontainers is te zien dat het lading betreft voor een of meerdere Amsterdamse winkels.

Fotograaf: VLN Nieuws – Sam de Joode