Grootebroek – Grote brand middelbare school

Grootebroek, 10 januari 2024 – Dinsdagmiddag is omstreeks 16.25 uur brand uitgebroken op het Martinuscollege in Grotebroek. De brandweer schaalde vrijwel direct op naar ‘Grote brand’.

Op beelden zijn grote vlammen en een aanzienlijke rookwolk zichtbaar.

Zonnepanelen
Woordvoerder van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord, Wendy van den Heuvel, laat tegenover VLN Nieuws weten dat er brand is ontstaan op een technische ruimte op het dak. De oorzaak van de brand is nog onbekend. Vanwege de brand is de middelbare school ontruimd. Het is onbekend hoeveel leerlingen en andere aanwezigen in het pand waren ten tijde van de brand. Bij de brand zijn ook een aantal zonnepanelen betrokken. De brandweer heeft onderzoek gedaan naar het effectgebied van eventuele deeltjes afkomstig van de zonnepanelen. Uit het onderzoek is gebleken dat de verspreiding van glasdeeltjes van de zonnepanelen is niet buiten het terrein van de school is neergekomen. De woordvoerder kon op dit moment nog niet aangeven of de school morgen weer open kan voor lessen.

School
Het Martinuscollege is een school voor vmbo, mavo, havo, atheneum en gymnasium. Op deze school zitten ongeveer 1500 leerlingen.

Gladheid
Omdat het bluswater opvriest is de gemeente gevraagd ter plaatse te komen om zout te strooien.

Omstreeks 17.20 liet de Veiligheidsregio weten dat de brand onder controle was en zich niet verder uitbreidt. Stichting Salvage komt ter plaatse om te ondersteunen bij de schadeafhandeling. De brandweer is gestart met het ventileren van de school.

Fotograaf: VLN Nieuws

2 gedachten over “Grootebroek – Grote brand middelbare school”

Reacties zijn gesloten.