Amstelveen – Grote politie inzet na incident in woning

Amstelveen, 7 april 2023 – Op de Spaanse Aaklaan is vrijdag een flinke politiemacht op de been geweest. Dit na een incident in een woning.

Aanvankelijk verzamelden de politie eenheden in de buurt en vloog een politiehelikopter lange tijd boven de woning. Op straat werd een persoon geholpen door agenten en deze persoon is daarna nog nagekeken door ambulancepersoneel.

Een woordvoerder van de Amsterdamse politie kon niet veel kwijt over het incident. Hij bevestigde dat er inderdaad veel politie is en dat het een twist in huiselijke sfeer betreft.

Er was ook een ambulance ter plaatse, omdat iemand letsel had aan zijn/haar hand. Omwille van de privacy wilde de woordvoeder geen verdere details vrijgeven.

De politie hield langere tijd de woning omsingeld en even later kwam ook een arrestatieteam van de Dienst Speciale Interventies ter plaatse. Deze hebben uiteindelijk met behulp van speciaal gereedschap de deur opengebroken en een persoon aangehouden.

De persoon kon/wilde niet lopen en werd door agenten naar een arrestantenbus gedragen. Daarna werd de straat weer vrijgegeven.

Fotograaf: VLN Nieuws & Rob Franken