Velsen-Zuid – Inzittende auto gewond bij ongeluk op afrit IJmuiden; weg uren afgesloten

Velsen-Zuid, 28 januari 2023 – Een inzittende van een auto is vrijdagnacht gewond geraakt bij een ongeluk op de A208 afrit IJmuiden. Rond 01:25 uur ging het mis op de afrit. De bestuurder vloog uit de bocht en reed hard met de rechter zijkant tegen de vangrail. De auto belandde bijna 200 meter verderop in de berm naast de weg. De hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse.

Een van de inzittenden is opgevangen door het ambulancepersoneel en voor nadere zorg per ambulance naar het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk overgebracht. De bestuurder is onderworpen aan een blaastest op het voorselectieapparaat. De uitslag was negatief. Door de klap is het rechter voorwiel van de personenauto afgebroken. De auto is in beslag genomen en weggesleept ten behoeve van onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.

Door de aanrijding was de vangrail zwaar beschadigd geraakt. De afrit IJmuiden vanaf de A208 en A9 was als gevolg van het ongeluk uren afgesloten. Nadat het voertuig was weggesleept moest de vangrail nog worden hersteld.

Foto’s: NieuwsFoto.nl