Vijfhuizen – Handhavingsactie De Liede voor een schoner en veiliger terrein

Vijfhuizen – Periodieke, onaangekondige controles dragen bij aan een beter ondernemersklimaat op bedrijventerrein de Liede in Vijfhuizen. Een handhavingsactie op bedrijventerrein De Liede bracht deze week enkele ongeregeldheden aan het licht. Hierop is actie ondernomen.

Controle met nadruk op veiligheid en milieu-inspectie

Op woensdag 13 oktober werd een handhavingsactie gehouden bij vijf bedrijven op bedrijventerrein De Liede. Tijdens deze handhavingsactie lag de nadruk op werk- en brandveiligheid, overtredingen die milieu of gezondheid kunnen schaden, of er mensen met uitkeringen aan het werk waren en of er sprake is van illegale bewoning.

Verbeterde omstandigheden

Tijdens de actie van woensdag bleken er enkele milieuovertredingen bij 3 van de bedrijven. Ondernemers zijn gesommeerd dit aan te passen. Bij een werkplaats is een onveilige dakconstructie en afwezige valbeveliging geconstateerd. Om de veiligheid van de medewerkers te garanderen wordt dit aangepast. Er is een gestolen auto-onderdeel aangetroffen. De herkomst van meer auto-onderdelen wordt momenteel onderzocht. Tot slot past een bedrijf zijn vluchtroutes aan en worden brandblussers gekeurd en geregistreerd.

Succesvolle controleacties

Afgelopen anderhalf jaar zijn er twaalf acties uitgevoerd op het bedrijventerrein. Hiermee zijn 48 van de 71 bedrijven minstens eenmaal bezocht. Met deze acties zorgen de deelnemende partijen ervoor dat De Liede steeds meer een bedrijventerrein wordt waar je veilig kan werken. Er wordt gekeken naar verdachte, criminele activiteiten en er wordt bijvoorbeeld gecontroleerd op het naleven van milieuregels. Ondernemers krijgen tijdens een controle ook tips en aanwijzingen.

Partners streven naar een gezond bedrijventerrein

De handhavingsacties zijn gericht op het verbeteren van de veiligheid en betrouwbaarheid van bedrijventerrein De Liede. Zoals overal in Nederland is er ook hier veel aandacht voor het tegengaan van ondermijning. Dit betekent dat criminelen minder kans krijgen zich schuil te houden, geld wit te wassen of een bedreiging te vormen voor gezonde en eerlijke handel. De controles worden uitgevoerd onder regie van de gemeente Haarlemmermeer, samen met de Politie, de Vreemdelingenpolitie, Milieupolitie, de Belastingdienst, de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied, Brandweer, Liander, Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid, het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit en de bouwinspecteur, handhavers en sociaal rechercheurs van de gemeente Haarlemmermeer.

De gemeente Haarlemmermeer is in 2020 gestart met integrale controles van alle bedrijven op bedrijventerrein De Liede. Dit doen zij onder de vlag van het RIEC: het Regionale Informatie- en Expertise Centrum dat overheidspartners ondersteunt in  de bestrijding van ondermijnende criminaliteit.

Kwaliteit en veiligheid

Doordat deze partners slim samenwerken en kennis en krachten bundelen worden verdachte zaken sneller opgespoord en aangepakt. Wanneer bij een controle dingen aan het licht komen die niet deugen wordt er direct op gehandhaafd. Ook horen aanvullende maatregelen of vervolgcontroles tot de mogelijkheid. Zo wordt met elk bezoek van het handhavingsteam op het bedrijventerrein de omgeving meer en meer betrouwbaar. Een plezierige plek om te werken en te handelen voor iedereen!

Bedrijventerrein De Liede

De Liede is een van de bedrijventerreinen van Haarlemmermeer. Op het in 1975 aangelegde terrein zijn vooral autohandel en auto-demontagebedrijven te vinden.

De Liede ligt in het noordwesten van de gemeente Haarlemmermeer, tussen de A9, N205 en de Ringvaart en is daarmee uitstekend bereikbaar. De Nieuwe Liede is de uitbreiding van het bedrijventerrein.

Geef hier een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.