Boesingheliede / Vijfhuizen – Integrale controle bedrijven in Boesingheliede en op en rond De Liede brengt veel misstanden aan het licht

Boesingheliede / Vijfhuizen, 28 mei 2021 – Tijdens een integrale controle van de gemeente Haarlemmermeer, de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (ODNZK), Douane, Politie, Belastingdienst en Liander op vrijdag 28 mei zijn bij bedrijven in Boesingheliede en aan de Spaarnwouderweg bij bedrijventerrein De Liede een flink aantal onregelmatigheden aangetroffen.

Zo was er bij twee bedrijven sprake van een forse belastingschuld en is er die middag beslag gelegd op een aantal goederen door de belastingdienst. Daarnaast is er een kweekruimte voor hennep aangetroffen en een vermoedelijk gestolen scooter. Ook waren er bedrijven die ondanks een meldplicht niet bekend waren bij de ODNZK en was er bij een bedrijf sprake van een flink aantal milieu-overtredingen. Daarnaast zijn drie illegale woningen aangetroffen en pleegde een bedrijf energiefraude. De meterkast was dusdanig aangepast dat de ondernemer meer stroom kon afnemen zonder daarvoor te betalen. Hij krijgt daarom een flinke naheffing.

Tijdens de controle in de ochtend werden meerdere panden gecontroleerd waarbij het vermoeden is van misstanden. Als één van de bovengenoemde partners een melding ontvangt, bijvoorbeeld via Meld Misdaad Anoniem, is het voornemen om deze binnen korte termijn te bezoeken met diverse betrokken partners vanuit een verschillend belang. In de middag werden meerdere panden gecontroleerd die vallen onder het RIEC handhavingsproject De Liede.

Integrale aanpak op en rond bedrijventerrein De Liede 

De gemeente Haarlemmermeer is in 2020 gestart met integrale controles van alle bedrijven op en rond bedrijventerrein De Liede. Dit gebeurt onder de vlag van het RIEC: het Regionale Informatie- en Expertise Centrum dat zich, samen met allerlei overheidspartners, bezighoudt met de bestrijding van ondermijnende criminaliteit.

Haarlemmermeer voert de controles uit samen met onder andere de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied, de Belastingdienst, de Vreemdelingenpolitie, Liander en de brandweer. Doel van deze controles is om het imago van het terrein en de bonafide bedrijven te verbeteren, door onder andere malafide bedrijven en ondermijnende activiteiten aan te pakken.

Eric van Lieshout

Recent Posts

Haarlem – Gezocht – Explosie – Bakkerstraat – Haarlem

Vermoedelijk zwaar vuurwerk is in de nacht van woensdag op donderdag 28 september rond 00.30…

3 uur ago

Amstelveen – Politie inzet op Uilenstede, ook droneteam opgeroepen

Amstelveen, 27 september 2023 - In studentenwijk Uilenstede is woensdagavond een incident geweest waarbij de…

4 uur ago

Amstelveen – Lifeliner landt op grasveldje Rembrandtweg

Amstelveen, 27 september 2023 - Woensdagmiddag werd het team van de Lifeliner 1 opgeroepen voor…

9 uur ago

Amsterdam – Alcoholcontrole op Schiphol

Op woensdag 27 september 2023 heeft Team Luchtvaarttoezicht in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee een…

1 dag ago

Amstelveen – Wederom ernstig ongeval met fatbike in Amstelveen

Amstelveen, 26 september 2023 - Op de Groenelaan bij de Kringloop is dinsdagavond laat een…

1 dag ago

Heemstede – Gezocht – Diefstal uit woning – Reigerlaan – Heemstede

In de nacht van zondag 16 juli op maandag 17 juli 2023 is er ingebroken…

2 dagen ago