Schiphol – Groot alarm voor vlucht KLM98R

Schiphol,  15 november 2017 – Om even over elfen vanmorgen melde de piloot van vlucht KLM98R dat er een probleem was met linker landingsgestel.

Volgens gegevens in de cabine was dit namelijk niet uit gegaan. Hierdoor was men genoodzaakt de landing welke reeds was ingezet richting Polderbaan af te breken en een doorstart te maken.
Na een vlucht boven de Noordzee werd besloten richting de Buitenveldertbaan te vliegen en daar wederom proberen te landen.

Inmiddels werd er op Schiphol een Vooralarm klein afgekondigd en ging de brandweer naar de uitgangsstelling om daar te wachten op wat komen zou. Terwijl het toestel aan vloog voor de landing bleek dat het linker landingswiel niet naar buiten was gekomen en dus werd wederom de landing afgebroken.

Eenmaal boven het Markermeer gaf de piloot het internationale noodsignaal PAN PAN !!! Toen werd het echt spannend en werd ondertussen op Schiphol het Vooralarm GROOT Grip1 afgekondigd. Veel brandweer ambulances en trauma team begaven zich naar de uitgangstelling in afwachting van het toestel.
Om kwart voor twaalf kwam er een eind aan alle spanning en zette de bemanning het toestel veilig aan de grond waarna een inspectie volgde.

Foto is een printscreen van de site Flightradar en geeft komende vanaf de Noordzee de vlucht grotendeels aan

Tekst en screenshots: Ron Swart

https://twitter.com/112ML/status/930746589508964352