Hoofddorp: 2 Aanhoudingen na inbraak

Hoofddorp, 12 oktober 2016 – Woensdagavond zijn er 2 aanhoudingen verricht na een inbraak in een bedrijfspand. De inbrekers werden op heterdaad betrapt middels liveView* waar op de beelden 3 inbrekers te zien waren.

De politie startte direct een grote zoektocht naar de 3 inbrekers. De eerste verdachte werd gevonden door een speurhond en de tweede is door de later gearriveerde politiehelikopter ontdekt. Beide verdachten zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De derde verdachten wist te ontkomen.

*LiveView:

Hoe werkt Live View?

Als winkels of bedrijven hun bewakingscamera hebben aangesloten bij een particuliere alarmcentrale, krijgt deze bij onraad via een (alarm)sensor een melding. Een beveiligingsmedewerker van de alarmcentrale kan de beelden dan ook zien en alle gegevens en de livebeelden snel doorschakelen naar de politiemeldkamer. Politiemedewerkers kunnen meteen de situatie inschatten. Hoe veel overvallers zijn er? Zijn er wapens aanwezig? Zijn er gewonden en moet er snel een ambulance komen? De politie kan ook vragen om (indien mogelijk) een camera om te draaien, in te zoomen of een andere (buiten)camera te activeren. Of om plattegronden en ander beeldmateriaal op het beeldscherm te zetten. De bediening van de camera gebeurt door de particuliere alarmcentrales; de politie kijkt mee via het beeldscherm van de beveiligingsmedewerker. Geen incident? Geen beeld! Bron: https://www.politie.nl/themas/live-view.html#alinea-title-hoe-werkt-live-view

Fotografie: Chris Soellaart