Hoofddorp: Bestuurder gewond bij aanrijding Burg v Stamplein

Hoofddorp, 25 november – Bij een aanrijding op het Burgemeester van Stamplein is zondagavond een automobilist gewond geraakt. Het ongeval gebeurde omstreeks kwart over zes, toen de bestuurder van een personenwagen probeerde te draaien op een voetgangersoversteekplaats.

Een busje van Connexxion kon het de personenwagen niet meer ontwijken en botste op de zijkant. Doordat de bestuurder van de personenwagen eerst de bushalte opdraaide, was de chauffeuse in de veronderstelling dat de auto aan de kant ging stilstaan, tot deze plotseling ging draaien. Door de verhoging in het midden van het wegdek, is het zebrapad de enigste mogelijkheid om even snel te draaien.

In eerste instantie was ook de brandweer opgeroepen, omdat de bestuurder van de personenwagen mogelijk bekneld zat in zijn auto, dit was niet het geval. De brandweer kon weer retour zonder in actie te zijn gekomen. De bestuurder van de personenwagen is na de eerste zorg in de ambulance, voor verdere zorg naar het ziekenhuis vervoerd. De chauffeuse van het taxibusje raakte niet gewond en kon op eigen kracht verder.

Fotografie: Eric van Lieshout