Regio: Diefstal ketting: oplichters actief

NIEUW-VENNEP, maandag 10 september – Net als in Haarlem is ook in Nieuw-Vennep iemand de dupe geworden van kettingdieven. In Haarlem kon het slachtoffer haar ketting nog net op tijd terugpakken, in Nieuw-Vennep is maandagmiddag een 72-jarige vrouw haar ketting kwijtgeraakt aan oplichters.

De vrouw werd rond 13.45 uur in haar woonplaats aangesproken door een vrouw die de weg vroeg in gebrekkig Nederlands. Dit was aan het Zwattingburen. Als dank wilde zij de Nieuw-Vennepse een ketting geven. Terwijl de oplichtster deze om de nek van het slachtoffer deed, nam zij de ketting van de vrouw af en ging er vandoor in een auto waarin twee mannen zaten. Daarna zag het slachtoffer dat haar ketting was gestolen.

In Haarlem heeft zich maandagmiddag eenzelfde incident afgespeeld: Een 51-jarige Haarlemse is maandag bijna beroofd van een gouden ketting tijdens het uitlaten van haar hond. De vrouw liep rond 16.45 uur over de Jan Gijzenkade waar een man en een vrouw, die gebrekkig Nederlands praatten, haar de weg vroegen. Vervolgens wilden ze haar bedanken met een ketting die ze bij de hondenuitlaatster om wilden doen. Dat wilde de Haarlemse niet, waarna het tweetal de ketting terugnam en tegelijk ook de ketting die de vrouw zelf droeg lostrok. Dit had de 51-jarige in de gaten en pakte haar ketting terug waarna het tweetal in een auto stapte waarin een man klaar zat en wegreed.

De politie waarschuwt mensen om niet in te gaan op het verhaal van deze oplichters en onmiddellijk de politie te bellen via 112 als u merkt dat deze mensen ergens actief zijn.