Hoofddorp: Weer een auto uit de bocht van de afrit A4

Hoofddorp, 13 juli – Een man is vrijdagochtend in de ochtendspits uit de bocht geschoten van de afrit A4 Hoofddorp. De auto kwam achterstevoren tot stilstand op de afrit. De brandweer heeft ook geassisteerd bij de afhandeling van dit ongeval.

De bestuurder is door het ambulancepersoneel gecontroleerd maar het is onbekend of hij voor verdere controle mee moest. Door de afhandeling van dit ongeval was er maar één rijstrook beschikbaar, wat voor enige oponthoudt zorgde. De auto is door de bergingsdienst BCB afgevoerd. De afgelopen week zijn er al minimaal vier andere voertuigen in regenachtig weer uit de bocht gevlogen, de afrit is zelfs een paar uur afgesloten geweest in verband met de vele ongevallen.

Fotografie: Eric van Lieshout

 

5 gedachten over “Hoofddorp: Weer een auto uit de bocht van de afrit A4”

  1. Al voordat men hier aan het werk was (toen was het nog 70km/h), was dit stuk weg bij regen erg glad! Heb het zelf al eens meegemaakt dat ik toen een keer bijna de macht over het stuur ben kwijt geraakt. Desalniettemin is het vaak de schuld van de mensen zelf die (veel) te hard rijden op de afslag! Men lijkt niet te beseffen dat het bij regen in de zomer men rekening moet houden met extra gladheid, dit omdat de opgedroogde olie dan nat en glad wordt!

  2. Geheel met Joop eens. Ik kom hier ook elke dag en men rijd gewoon veel en veel te hard. Dus helemaal niet nodig de bocht te veranderen. Mensen moeten zich gewoon aan de opgegeven snelheid houden. die borden staan er nu eenmaal niet voor niets. En trouwens, straks is het geen afslag meer…..

  3. Ik neem die bocht iedere dag, zowel met de auto als de motor. Je kan die bocht makkelijk met 60 nemen, hoewel terplaatse een max van 50km/h geldt. Ik vermoed dat de mensen die uit de bocht vliegen gewoon veel te hard rijden. Ik zie ook iedere dag terwijl ik met 50 a 60 invoeg op de strook om linksaf te slaan richting Hoofddorp, dat ik door echt heel veel verkeer wordt ingehaald die de hele afslag al 120 rijden en niet de moeite doen om af te remmen.

  4. Deze bocht moet aangepast worden hier gebeuren elke dag ongelukken hoeveel moeten er nog gebeuren willen jullie dit snappen? De knik die in de bocht zit is veeeeeeel te scherp. Er is ruimte zat om de bocht rechter te maken dus waar wachten jullie nog op?

  5. Gewoon een (dummy)flitspaal voor de “chicane” plaatsen op de afrit. Hij blijft toch een combinatie van snelheid, staat van banden, conditie wegdek.

Reacties zijn gesloten.