Haarlemmermeer feliciteert Luchthaven Schiphol met uitkomst: beste luchthaven van Europa.

Vliegtuigpassagiers vinden Schiphol de beste luchthaven van Europa. Dat blijkt uit onderzoek van adviesbureau Skytrax onder twaalf miljoen reizigers uit ruim honderd landen. Dat liet Schiphol vrijdag weten en daar is gemeente Haarlemmermeer super trots op.

Wethouder Schiphol, Arthur van Dijk: “Dat Schiphol een prachtige, servicegerichte en goed bereikbare luchthaven is, dat wist ik natuurlijk al. Maar dat de reizigers de luchthaven uitroepen tot beste luchthaven van Europa is een kers op de taart. Mijn hartelijke felicitaties, mede namens het college van B&W, gaan dan ook uit naar de directie en al haar medewerkers die ervoor zorgen dat de luchthaven aan de top kan meedraaien! Een topprestatie. De waardering komt jullie toe!”

Stijging werkgelegenheid

Eerder deze week werd het positieve bericht over de werkgelegenheid op de luchthaven Schiphol bekend gemaakt. Voor het eerst sinds 2008 is de werkgelegenheids-ontwikkeling op de luchthaven weer gestegen. In de periode van oktober 2010 tot en met oktober 2011 was een stijging te zien van 3,2%. Het herstel op Schiphol is sterker dan het herstel op landelijk niveau, waar de werkgelegenheid in 2011 nog daalde met 0,2%. (bron: schiphol.nl) Wethouder van Dijk: “Als wethouder Economie ben ik ook ontzettend blij met deze cijfers. Het gaat goed met Schiphol en wat mij betreft mag iedereen dat weten!”