Hennepkwekerij in Badhoevedorp aangetroffen

BADHOEVEDORP, 29 maart – Op basis van binnengekomen informatie dat er mogelijk een hennepkwekerij zou zijn stelden politieagenten donderdag een onderzoek in in een woning aan de Ranonkelstraat. In de woning bleek dat deze volledig was ingericht als kwekerij.

Bijna 400 stekken en alle bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen. Daarnaast werd geconstateerd dat er gerommeld was met de elektriciteit. De energiemaatschappij doet aangifte van diefstal. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

Telen van hennep is strafbaar èn gevaarlijk voor de omgeving

Het telen van hennep is strafbaar. Politie, gemeente, openbaar ministerie, woningcorporaties en energiebedrijven treden daarom gezamenlijk op tegen hennepkwekerijen. Zij verzamelen aanwijzingen en tips, ontmantelen de kwekerij en pakken de kweker stevig aan. Regelmatig worden hennepplantages in woonwijken aangetroffen die een gevaar opleveren voor de omgeving. Door illegale stroomvoorziening worden brandgevaarlijke situaties gecreëerd door de eigenaren van de hennepplantages (o.a. door kortsluiting, oververhitting en wateroverlast). Via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) krijgt de politie regelmatig anoniem de locaties van hennepplantages door. Dus vermoedt u dat er bij u in de buurt een hennepkwekerij is? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of bel de politie via 0900 – 8844.

Klik hier voor meer informaie: Dossier Hennepteelt