Schiphol: Loos alarm om vermeend vuurwapen

CST_9955Schiphol, 21 september – De Koninklijke Marechaussee heeft maandagavond gezocht naar een vuurwapen op Schiphol. Een security medewerker had tijdens de veiligheidsscan een op een vuurwapen gelijkend voorwerp gezien en alarm geslagen.

De Marechaussee heeft onmiddellijk opgeschaald en een onderzoek ingesteld onder de passagiers op de M-pier. Al snel bleek dat het om een telefoonhoesje ging met een afbeelding van een pistool. Hierna werd de pier weer geopend en konden de vluchten vertrekken.

Fotografie: Chris Soellaart

CST_9950 CST_9952 CST_9955

 

Misschien vindt u dit ook interessant?

5 gedachten over “Schiphol: Loos alarm om vermeend vuurwapen”

  1. Dudeson

    Nou verwarring alom. Die link waarmee ik Eric van ze werk heb gehouden :-) laat nu een andere foto zien dan vanochtend deze is inderdaad veel onschuldiger. Heeeel apart, kennelijk was de NOS slecht geïnformeerd.

  2. Artikelen met een link, ziet het filter als spam… die moet ik eerst “goedkeuren”….

  3. Dudeson

    @moi

    Je hebt gelijk. ik reageerde met te veel emotie. Het hoesje had ik op het journaal gezien http://nos.nl/artikel/2058985-loos-alarm-om-vuurwapen-op-schiphol.html. Ik blijf overigens van mening dat dit soort zaken niet op een luchthaven thuis horen. Net als het verboden woord “BOM” daarvan weet vrijwel iedereen (anno 2015) dat je daar geen grapjes over moet maken. Daarom is het belangrijk dat men niet alleen bericht over een hoesje maar ook over de consequenties.
    Ik ben het wel met je eens dat de primaire security check te kort heeft geschoten anders had men dit hoesje bij de scanners (toegang M-pier) er al uitgehaald. Waarschijnlijk in eerste instantie gemist en later alsnog opgemerkt.

  4. Moi

    @Dudeson

    Meestal kan ik mij 100% vinden in uw reacties echter heb het idee dat u hier met zeer veel emotie reageert.

    Er staat ”…met een afbeelding van een pistool…”
    Slim? Daar valt over te discussiëren aangezien niemand van ons weet in hoevere dit hoesje eruit ziet.
    Persoonlijk denk ik dat, dat wel mee zal vallen en het hier een overijverige beveiligingsmedewerker betreft die zin had in afwisseling/passagiers te irriteren.
    Wellicht veroorzaakt doordat de persoon in kwestie niet vriendelijk genoeg keek naar de medewerker.
    Als zo’n ”alarm” eenmaal in werking is gezet is dit niet zomaar terug te draaien.

    Ik kan het zomaar helemaal verkeerd hebben, echter door het niveau van/het gedrag van de gemiddelde beveiligingsmedewerker op Schiphol hebben ze bij mij al snel de schijn tegen.

  5. Dudeson

    Hoezo loos alarm ?
    Het feit dat iemand met een telefoonhoesje een hele luchthaven kan ontregelen vind ik zorgelijk.

    Ik hoop dan ook dat de persoon, in het bezit van een vuurwapen gelijkend hoesje, aansprakelijk wordt gesteld voor alle geleden schade. Zodat iedereen het in het vervolg uit zn hoofd laat met dit soort spullen een luchthaven (of andere openbare ruimte) te betreden. Keihard aanpakken dit hersenloze gedrag.

    Jammer dat deze informatie (wat er is gebeurd met het meisje dat het hoesje bij zich had) ontbreekt in de media.

Reacties zijn gesloten.