Regio: Problemen bij VUmc, file tot Hoofddorp (meer foto’s)

IMG_9588

Regio, 8 september 2015 – Dertig patiënten van het VuMC in Amsterdam moeten worden verplaatst van de Intensive Care naar andere afdelingen in het ziekenhuis omdat de elektriciteit is afgesloten. Ook is een patiënt die met spoed moest worden geopereerd naar een ander ziekenhuis gebracht.

Vanochtend is in de buurt van het ziekenhuis een waterleiding gesprongen. Straten liepen onder water. Een verdieping van het VuMc kwam onder water te staan. Om te voorkomen dat er kortsluiting zou ontstaan is de elektriciteit afgesloten. De poliklinieken zijn gesloten.

Volgens Waternet is er een grote transportleiding geraakt tijdens werkzaamheden. Ondertussen is de waterleiding afgesloten en er met man en macht gewerkt om het gat te dichten. Men is druk bezig om het water weg te pompen. Het waterniveau is al gezakt.

Diverse rijbanen van onder andere de ring A10 zijn afgesloten om de hulpverleners vrij baan te verlenen. Er stond een file tot aan Hoofddorp

Update 13.00 uur
Locoburgemeester Eric van der Burg over wateroverlast VU MC:

‘Het VU Medisch Centrum heeft zojuist besloten het ziekenhuis tot nader order te sluiten. Dat betekent dat de komende uren de patiënten die in het ziekenhuis liggen elders moeten worden ondergebracht.

Het VU MC voert deze operatie uit, in nauwe samenwerking met de hulpdiensten en in goed overleg met andere ziekenhuizen in het land en de coördinatie van de geneeskundige diensten (GHOR).

Deze situatie heeft een grote impact op de patiënten bij het VU MC en hun familie en andere naasten, maar ook op het verplegend personeel van het ziekenhuis. We hebben er vertrouwen in dat het VU MC dit op een goede manier zal oplossen. De gemeente en de hulpdiensten zullen daar uiteraard op alle mogelijke manieren aan bijdragen.

De hulpdiensten zijn sinds vanmorgen bij elkaar en op locatie om hulp te verlenen, en ondersteunen het VU MC waar nodig, onder meer bij de ontruiming van het ziekenhuis.

Daarnaast worden vanuit de veiligheidsregio maatregelen getroffen om ook de komende dagen de zorg voor mensen in de regio te kunnen blijven garanderen.’

Update 15.00 uur
Het VU Medisch Centrum heeft een noodnummer geopend voor vragen rondom patiënten: 0800 0200998 (de hele nacht bereikbaar).

Kijk voor meest actuele informatie www.vumc.nl/wateroverlast

Update 17.00 uur
VUMC is druk bezig met informeren van de contactpersonen van haar patiënten over de overplaatsing.

Foto’s: Erik Poort, Rob Franken, Chris Soellaart & Michel van Bergen

 

 

Misschien vindt u dit ook interessant?