Hoofddorp: Weer twee gewonden op het Taurusavenue (update)

EvL_Taurusavenue (2)Hoofddorp, 15 juli – Op het Taurusavenue zijn in de nacht van maandag op dinsdag weer twee gewonden gevallen. Het ongeval gebeurde weer op de kruising met de Rijnlanderweg. Een personenwagen botste vol in de zijkant van een andere personenwagen. Beide bestuurders raakte hierbij gewond.

Eén bestuurder is met behulp van de brandweer uit zijn wagen geknipt. Beide zijn na de nodige zorg overgebracht naar het ziekenhuis. De verkeersongevallen analyse van de politie onderzoekt ook dit ongeval om de toedracht te achterhalen.
Op dit kruispunt gebeuren met grote regelmaat flinke aanrijdingen, zo zijn er al diverse aanpassingen gemaakt om het kruispunt veiliger te maken en controleert de politie regelmatig op de snelheid en het negeren van het rode verkeerslicht.

Op 27 juni gebeurde er ook een soortgelijk ongeval.

Update: 15-07-2014 | 09:54 Politiepersbericht

Hoofddorp – In de nacht van maandag op dinsdag zijn twee automobilisten gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising van de Taurusavenue met de Rijnlanderweg. Een 19-jarige automobilist uit Halfweg reed over de Rijnlanderweg in de richting van de Kruisweg. Hierbij stak hij de kruising met de Taurusavenue over. Daar reed op dat moment een 42-jarige automobilist uit Hoofddorp in de richting van het treinstation. Beide voertuigen kwamen met elkaar in botsing op de kruising. De bestuurders zijn voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. De toedracht van het ongeval is vooralsnog onbekend.

Fotografie: Eric van Lieshout

Hoofddorp: Weer twee gewonden op het Taurusavenue EvL_Taurusavenue (2) Hoofddorp: Weer twee gewonden op het Taurusavenue Hoofddorp: Weer twee gewonden op het Taurusavenue Hoofddorp: Weer twee gewonden op het Taurusavenue Hoofddorp: Weer twee gewonden op het Taurusavenue Hoofddorp: Weer twee gewonden op het Taurusavenue Hoofddorp: Weer twee gewonden op het Taurusavenue Hoofddorp: Weer twee gewonden op het Taurusavenue Hoofddorp: Weer twee gewonden op het Taurusavenue

Misschien vindt u dit ook interessant?

6 gedachten over “Hoofddorp: Weer twee gewonden op het Taurusavenue (update)”

  1. Rob

    Wat Ed meldt klopt; als je op de Rijnlanderweg rijdt, lijkt er bijna geen kruispunt te zijn omdat de middenberm van de Taurusavenue breed is en hoog begroeid is. Tot zover ik mij kan herinneren staat er geen plaatsnaamaanduiding op de Rijnlanderweg; de weg ligt dus buiten de bebouwde kom (volgens de regels) en dan mag je 80. Daar komt bij dat, als je vanaf de Kruisweg komt, het enige verkeerslicht dat je dan zou kunnen zien, achter de lantarenpalen verscholen staat. Dat is nou niet bepaald veilig.
    De meeste ongevallen gebeuren in de avond, nacht en vroege ochtend. Blijkbaar is de kruising verkeerd aangelegd waardoor bij minder zicht het risico op ongevallen groter is. Waarom controleert de politie dan alleen “tijdens kantoortijden”?

  2. viffer

    Een rotonde was daar wellicht een veiligere oplossing geweest, zoals op zoveel plaatsen in de gemeente Haarlemmermeer waar je vaak voor rood staat te wachten terwijl er van geen enkele zijde verkeer mag oprijden.

    Maar @Dudeson, waarom nu weer de Rijnlanderweg afsluiten, die ligt daar al jaren. Waarom niet gewoon zorgen voor een veilig kruisingsvlak?

  3. Dudeson

    De hele Rijnlanderweg afsluiten (tussen Bennebroekerweg Traurusavenue) en alleen openhouden voor bestemmingsverkeer zou wat mij betreft ook een goede oplossing zijn.

  4. Ari

    Gevaarlijke kruising of niet, er staan hier niet voor niets verkeerslichten, het komt helaas te vaak voor dat er nog altijd iemand denkt even het ’taxi groen’ te halen en dus net een ander ‘pakt’ die op dat moment ECHT groen heeft.
    Gelukkig hebben beide slachtoffers het overleefd en kan hun familie hun in hun armen sluiten, hoeveel kunnen zoiets niet navertellen. Sterkte voor alle betrokken partijen.

  5. jw

    ja doe er wat aan dit gevaarlijk punt
    gelukkig heb ik me zoon nog en hoop dat de andere man ook alles goed gaat
    alle hulpverlenders heel erg bedankt voor jullie hulp en steun
    jullie hebben me zoon super geholpen en bij gestaan jullie mogen trots op jullie werk zijn nogmaal bedankt

  6. Ed

    Beste gemeente Haarlemmermeer, en wat denken jullie, is het een onoverzichtelijk en dus gevaarlijk kruispunt?
    Zorg er nou voor dat de mensen overzicht hebben over alle rijbanen door die rare hoge middenberm te verwijderen. En als je dan toch bezig bent, zorg voor snelheid remmende items als een verhoogt kruispunt.

Reacties zijn gesloten.