Zwanenburg: Huttenverbrandingen zorgen voor honderd 112 telefoontjes

Huttenverbrandingen zorgen voor honderd 112 telefoontjesZwanenburg, 16 augustus – De jaarlijkse huttenverbranding bij speeltuinvereniging Zwanenburg zorgde vrijdagavond voor een hoop 112 meldingen. Nadat de houten hutten in de brand waren gestoken trok een grote zwarte rookwolk de lucht in.

De metershoge vlammen waren vanaf de A9 zichtbaar. Vanwege de rook en vlammen hebben een hoop automobilisten 112 gebeld om de brand te melden.

Bij de huttenverbranding was al brandweer aanwezig om het vuur onder controle te houden en de omgeving nat te houden. Na de vele 112-telefoontjes zijn er extra stralen water ingezet om het vuur enigszins kleiner te maken.

Naast de huttenverbranding in Zwanenburg waren er deze avond ook verbrandingen in Zandvoort en Castricum. Een woordvoerder van de VRK laat weten dat er een kleine honderd telefoontjes naar 112 zijn geweest vanwege de hevige rookontwikkeling in deze drie plaatsen.

Fotografie: Michel van Bergen

Huttenverbrandingen zorgen voor honderd 112 telefoontjes Huttenverbrandingen zorgen voor honderd 112 telefoontjes Huttenverbrandingen zorgen voor honderd 112 telefoontjes Huttenverbrandingen zorgen voor honderd 112 telefoontjes Huttenverbrandingen zorgen voor honderd 112 telefoontjes Huttenverbrandingen zorgen voor honderd 112 telefoontjes Huttenverbrandingen zorgen voor honderd 112 telefoontjes Huttenverbrandingen zorgen voor honderd 112 telefoontjes

 

Misschien vindt u dit ook interessant?