Haarlemmermeer: Politie test systeem om verkeerslichten te beïnvloeden.

Haarlemmermeer: Politie test systeem om verkeerslichten kan beï

Haarlemmermeer, 15 maart – De politie in de Haarlemmermeer heeft sinds gisteren de beschikking over apparatuur om verkeerslichten te beïnvloeden. Er zal de komende periode gekeken worden of de apparatuur een positieve bijdrage heeft aan de heterdaadkracht van de politie en de veiligheid om een kruising te passeren.

Het elektronische kastje zet de verkeerslichten in de eigen rijrichtingen op groen en de overige rijrichtingen staan dan al op rood.

Met dit systeem wordt het werk van hulpverleners veiliger, net als de verkeersdeelname van overige weggebruikers. Slachtoffers krijgen sneller hulp, en aanrijdtijden worden sterk verkort.

Het systeem wordt in enkele gemeente al succesvol gebruikt door de hulpdiensten. Om deze proef succesvol te laten verlopen in de Haarlemmermeer, wordt er samengewerkt met de Gemeente Haarlemmermeer en de Provincie Noord-Holland.

Fotografie: Eric van LieshoutHaarlemmermeer: Politie test systeem om verkeerslichten kan beï Haarlemmermeer: Politie test systeem om verkeerslichten kan beï Haarlemmermeer: Politie test systeem om verkeerslichten kan beï Haarlemmermeer: Politie test systeem om verkeerslichten kan beïHaarlemmermeer: Politie test systeem om verkeerslichten kan beï

Misschien vindt u dit ook interessant?