Nieuw-Vennep – Aanhoudingen na controle

Nieuw-Vennep – Tijdens een integrale controle bij een handelsonderneming aan de Pesetaweg heeft de politie dinsdagochtend drie mannen aangehouden.

Aanleiding van de controle was een tip die de Inspectie SZW had gekregen dat er bij het bedrijf mogelijk sprake was van illegale werknemers, dan wel uitbuiting. Uit nader onderzoek bleek het drietal onrechtmatig in Nederland te verblijven en werken.

Het gaat om drie mannen (in de leeftijd van 24, 33 en 34 jaar) met de Chinese nationaliteit. Zij zijn gevorderd Nederland te verlaten. De Inspectie SZW doet nader onderzoek. De werkgever kan een stevige boete verwachten voor het in dienst hebben van onrechtmatig in Nederland verblijvende werknemers.

Samenwerking
Tijdens de controle werden in totaal 29 werknemers gecontroleerd. De actie werd uitgevoerd door de politie (Afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel), de gemeente Haarlemmermeer, de ISZW, de IND en de Belastingdienst. De actie vond plaats onder de vlag van het Regionaal Informatie en Expertise Centrum (RIEC).

Misschien vindt u dit ook interessant?