Hoofddorp – Roemeense inbrekers aangehouden op de A4

Hoofddorp, 20 juni 2017 – Vandaag, tijdens een motorsurveillance, zijn twee Roemeense mannen gecontroleerd met hun personenauto welke geparkeerd stond bij het tankstation aan de rijksweg A4 Den Ruygenhoek.

Tijdens deze controle werden in eerste instantie verschillende inbrekerswerktuigen aangetroffen in de kofferbak. Wat daarbij opviel was een stuk gebroken glas dat weg was gestopt onder de bekleding van de kofferbak. Nadat het onderzoek in het voertuig werd vervolgd werden meerdere goederen aangetroffen, waaronder Ipads, horloges, een PSP en heel veel kleingeld. Deze goederen en de wijze waarop ze verstopt waren, deed ons vermoeden dat deze van diefstal afkomstig waren.

Hierop zijn beide verdachten aangehouden op verdenking van heling.

Daarbij stond één van de twee mannen nog gesignaleerd voor het afstaan van DNA en het betekenen van een vonnis van de rechter voor het uitzitten van 2 maanden hechtenis.

Op het politiebureau ontdekten wij wie de vermoedelijke eigenaar was van de gestolen goederen. Toen wij hem belden bleek dat hij de inbraak welke gepleegd was in Badhoevedorp, nog niet had opgemerkt. Hij deed gelijk aangifte en toen hij daarvoor zijn bewakingsbeelden bekeek bleken daar de door ons aangehouden verdachten op te staan.

Het woning inbraken team van de regionale eenheid Noord-Holland heeft de zaak in behandeling.

Tekst & foto’s: Politie Landelijke Eenheid Noordwest

Misschien vindt u dit ook interessant?