Zwanenburg – Gewapende overval op winkel (update)

Zwanenburg, 2 mei 2017 – Op de Zwanenburgerdijk heeft dinsdagmiddag een gewapende overval plaatsgevonden op een winkel (videotheek).

Twee mannen kwamen de winkel binnen en één van hen bedreigde de eigenaar met een (mogelijk) vuurwapen. Hij eiste geld. Toen deze echter om hulp begon te roepen, gingen beide overvallers er snel vandoor. Beide verdachten waren donker gekleed en vluchten op een scooter in de richting van Lijnden.

De ene overvaller was een man met een lengte van ongeveer 1,80 meter. Hij droeg een zwarte helm met een transparant vizier. Verder droeg hij een donkere jas tot de heupen, een lichte spijkerbroek en blauwe sportschoenen. De tweede overvaller was ook een man met een lengte van ongeveer 1,80 meter. Ook hij droeg een zwarte helm met een transparant vizier. Verder ging hij gekleed in een donkere jas tot over de heupen met bontkraag, een blauwe trainingsbroek (Adidas) met blauwe strepen en sportschoenen.

De politie heeft met meerdere voertuigen in de omgeving gezocht naar de daders, maar deze zijn tot op heden niet aangetroffen.

Er is ook een burgernetbericht verspreid, met het verzoek uit te kijken naar de daders met een scooter van het merk Gilera en een kenteken wat begint met 93-FP.

De politie is op zoek naar getuigen die de overval of de verdachten hebben gezien. Zij kunnen bellen met 0900-8844. Belt u liever anoniem? Bel dan 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Bij de overval raakte niemand gewond. Ook werd er niets buit gemaakt.

Foto’s: Eric van Lieshout

Misschien vindt u dit ook interessant?