Schiphol – Politie dwingt auto tot stoppen na lange achtervolging

evl_n201-8Schiphol, 25 november 2016 – Op de N201 ter hoogte van de Waterwolftunnel tussen Schiphol en Aalsmeer heeft de politie na een lange achtervolging de inzittenden van een BMW aangehouden.

De automobilist kreeg van de politie ter hoogte van Leiderdorp een stopteken, aanvankelijk volgde de bestuurder de politiewagen naar een parkeerplaats, tot hij het klaarblijkelijk zat was en er vandoor ging.

Meerdere voertuigen en motoren van de verkeerspolitie Den Haag achtervolgden de wagen. Vanaf de A4 nam het voertuig de N201 richting Aalsmeer, net voor de Waterwolftunnel nam hij de afrit en keerde zijn voertuig om tegen het verkeer in de N201 weer op te rijden. Gelijktijdig kwamen er twee politiewagens aan en de wagen werd tot stoppen gedwongen. Eén politiewagen liep dusdanige schade op dat deze niet meer kon rijden.

Beide inzittenden zijn aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex in Haarlem. De BMW wordt door een politiekraan uit Den Haag opgehaald, de politiewagen is door een bergingsdienst afgevoerd.

Foto’s: Eric van Lieshout

Misschien vindt u dit ook interessant?