Hoofddorp: Gewonde bij overval op het Overbospad (update)

cst_6235

Hoofddorp, 6 oktober 2016 – Donderdagavond rond 09.10 uur is er een 16-jarige gewond geraakt nadat deze is overvallen door 2 personen op het Overbospad tussen de Leenderbos en R-Net bushalte Overbos.

Het slachtoffer was op de fiets via het Overbospad in de richting van het Spaarne Gasthuis was gereden. Voor hem stonden twee mannen op de weg, die aangaven dat hij langzamer moest rijden. In het voorbijgaan werd zijn stuur vastgepakt.

Onder bedreiging van een mes moest het slachtoffer zijn kostbaarheden afgeven. Toen bleek dat het slachtoffer geen portemonnee bij zich had, werd hij in zijn been gestoken. Toen het slachtoffer ten val kwam, werd hij ook nog meerdere keren geschopt. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis

De verdachten gingen er op een scooter of bromfiets vandoor. Een ring werd buitgemaakt.

De gewaarschuwde politie stelde een onderzoek in in de omgeving. Hierbij werd een helikopter ingezet. De Politie heeft na de straatroof een burgernet oproep gedaan om de daders te kunnen vinden. De verdachten werden echter niet meer terug gevonden.

Heeft u iets gezien of heeft u tips: de politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844.


Het is onbekend of en wat de daders hebben buitgemaakt. De Forensische Opsporing heeft de sporen veiliggesteld en de zaak wordt verder door de politie onderzocht. Door de afzetting voor het sporenonderzoek was het fietspad enige tijd afgesloten.

Fotografie: Chris Soellaart

 

Misschien vindt u dit ook interessant?