Nieuw-Vennep – Man raakt bekneld onder eigen tractor, zwaar gewond naar het ziekenhuis

evl_rijnlanderweg-11Nieuw-Vennep, 8 september 2016 – Bij een bizar ongeval op de Rijnlanderweg is donderdagmiddag een man bekneld geraakt onder zijn eigen tractor. De man was met de heg bezig aan de ene kant van de sloot, terwijl zijn tractor aan de andere kant van de sloot stond.

De tractor is op de één of andere manier naar voren gerold en de man kwam vast te zitten onder de voorlader.

De bestuurder van een passerend bergingsvoertuig zag de man voor hulp zwaaien. Hij is met zijn voertuig het land ingereden en heeft eerst geprobeerd de trekker te verplaatsen, toen dit niet lukte heeft hij met een lier de tractor geborgd.

Ondertussen waren de hulpdiensten massaal op de plaats van het ongeval aangekomen.

Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio Kennemerland zat de man dusdanig bekneld dat zijn beide benen ter plekke moesten worden geamputeerd om hem te redden.

Het slachtoffer is vervolgens met spoed naar het VUmc gebracht voor verdere behandeling.

De inspectie SZW (voormalige arbeidsinspectie) stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

UPDATE 9-9-2016:

Naar aanleiding van een mailtje van een familielid van het slachtoffer, toch een kleine aanpassing. De benen van het slachtoffer zijn niet geamputeerd, en de verwachting is dat het slachtoffer zelfs weer kan gaan lopen. Wellicht dat de veiligheidsregio nog een bericht maakt, hoe het fout kon gaan met de reactie over de amputatie naar de media.

Fotografie: Eric van Lieshout

Misschien vindt u dit ook interessant?