Hoofddorp: Bewoners schrikken wakker van brandlucht en rook

EvL_Raadhuislaan (8)Hoofddorp, 15 april 2016 – Bewoners van een woning aan de Raadhuislaan werden in de nacht van donderdag op vrijdag abrupt wakker van een brandlucht en rook in de woning.  Iedereen snel wakker gemaakt en naar buiten. Bij de buren sloegen de vlammen uit de woning.

De wakker geschrokken bewoner heeft nog geprobeerd de brand met de tuinslang te blussen, maar werd voor zijn eigen veiligheid door de politie bij de brandende woning weggehaald.

De brandweer heeft de bluswerkzaamheden overgenomen en had de brand, die vrij snel opgeschaald werd naar “middelbrand” onder controle.

In de brandende woning was gelukkig niemand aanwezig. De buren, twee volwassenen en twee kinderen zijn in een ambulance opgevangen en gecontroleerd op rookinhalatie.

De brandweer heeft beide woningen geventileerd en gecontroleerd. De brand is vermoedelijk ontstaan in de meterkast van de woning, in de straat zijn al geruime tijd werkzaamheden aan zowel het gas als elektriciteit, er wordt onderzocht of dit er iets mee van doen heeft. Van één andere woning is bekend dat deze ook ineens geen elektriciteit meer heeft.

Zowel Liander als Salvage zijn opgeroepen, de brandende woning heeft flinke schade opgelopen en zal voorlopig onbewoonbaar zijn. De buren van de naastgelegen woning zullen waarschijnlijk de nacht ook elders moeten doorbrengen.

Fotografie: Eric van Lieshout

Misschien vindt u dit ook interessant?