Vijfhuizen: Beschonken bestuurder mist bocht N205

N205Vijfhuizen, 7 februari 2016 – Zondagochtend is een beschonken automobilist van de weg geraakt en in de sloot terecht gekomen langs de N205. De man reed richting de A9 toen het in de flauwe bocht misging. De man kon zelfstandig uit zijn te water geraakte auto komen.

Een passerende taxichauffeur stopte, belde 112 en hielp de te water geraakte bestuurder. De man vond het te lang duren voordat de hulpdiensten arriveerden en ging er te voet vandoor.

Omdat het voor de politie onduidelijk was of de bestuurder gewond was, de bestuurder te water was geraakt én omdat het noodweer was, werd een zoektocht in touw gezet. Meerdere politie-eenheden zochten de man. Uiteindelijk met succes, hij werd aangetroffen op de Oude Schipholweg.

Al snel bleek dat de man teveel had gedronken waarna hij is aangehouden. Na een controle van het ambulancepersoneel kon hij de ademanalyse afleggen, waarbij hij meer dan 2 maal de toegestane hoeveelheid alcohol, voor een ervaren bestuurder blies.

Na contact met het Openbaar Ministerie kreeg de man een strafbeschikking van 559 euro. De man blies onder de invorderingsgrens, dus zijn rijbewijs kon hij houden. Verwacht kan worden dat de verzekeringsmaatschappij vanwege het alcoholgebruik schade en takelkosten aan de auto niet zal vergoeden.

Foto: Politie Haarlem

N205

Misschien vindt u dit ook interessant?

Een gedachte over “Vijfhuizen: Beschonken bestuurder mist bocht N205”

  1. Dudeson

    Laat ik voorop stellen dat ik alcohol in het verkeer afkeur en dat de kosten ook op deze persoon verhaald zouden moeten worden.
    Toch vind ik het wel interessant qua (privacy) wetgeving hoe dit geregeld is mbt. éénzijdig ongeval. Immers als mijn huisarts weet dat ik er een ongezonde leefstijl op na houd, zal hij deze informatie ook niet met mijn zorgverzekeraar delen, ondanks dat het de samenleving extra geld kost.

    Kennelijk geldt er een meldplicht want op het schade formulier zal de beschonken bestuurden niet vermelden dat er alcohol in het spel was.

Reacties zijn gesloten.