Zwanenburg: Hulpdiensten groots in actie voor te water geraakte auto in de Ringvaart

20151104_zwanenburg_11Zwanenburg, 5 november 2015 – De hulpdiensten zijn in de nacht van woensdag op donderdag groots in actie gekomen nadat er een personenauto te water was geraakt. Een beveiliger zag rond tien over een de lampen van de wagen in het middag van de Ringvaart aan de Zwanenburgerdijk ter hoogte van Kinheim. Hij alarmeerde hierop de hulpdiensten.

Politie, brandweer, ambulances en zelfs het traumateam uit Amsterdam werden opgeroepen om hulp te bieden. Een duiker van de brandweer is te water gegaan om een zoekslag te maken naar de wagen. De auto werd aangetroffen maar in het voertuig zat niemand meer.

Aan de hand van het nummerbord heeft de politie de eigenaar van de wagen gebeld. Hij was nog in de veronderstelling dat zijn voertuig voor de deur stond en toen de politie hem belde kwam hij erachter dat de wagen was gestolen. De wagen is na de diefstal vermoedelijk in de Ringvaart gedumpt. De zoekslag werd vervolgens gestaakt. De wagen is later in de nacht uit de Ringvaart gehaald.

Foto: Michel van Bergen & Chris Soellaart

Misschien vindt u dit ook interessant?