Halfweg: Verkeerscontrole op het voormalige bietenterrein

Halfweg, 1 oktober 2015 – De politie heeft donderdagmiddag een verkeerscontrole gehouden. Deze controle werd gehouden op het voormalige bietenterrein aan de Oude Haarlemmerstraatweg naast de N200 in Halfweg.

Hoofddoel van deze verkeerscontrole is het bevorderen van de verkeersveiligheid door weggebruikers te controleren op het rijden onder invloed van alcohol, technische staat en overige verkeersonveiligheden.

Aan deze controle werkten onder andere de  belastingdienst en de marechaussee mee.

Diverse motoragenten reden rond en plukten voertuigen uit het verkeer en leiden deze naar de controle locatie.

Ook stonden er diverse ANPR-voertuigen van zowel de politie als de belastingdienst opgesteld in de buurt van de controlelocatie. (ANPR: deze kenteken-lezende apparaten hebben een computerbestand dat gevuld is met kentekens die gekoppeld zijn aan o.a notoire drankrijders, wanbetalers, gestolen voertuigen, signaleringen, belastingschuld, katvangers etc.).

De ANPR-voertuigen controleerden de kentekens van alle passerende voertuigen en wanneer zij een “hit” registreerden, werd het betreffende voertuig door een motorrijder van de politie uit het verkeer gehaald en naar de controlelocatie gebracht.

Er zijn nog geen resultaten bekend, deze komen zodra de controle gestopt is.

Fotografie: Eric van Lieshout

EvL_Bietenpleintje (1) EvL_Bietenpleintje (2) EvL_Bietenpleintje (3) EvL_Bietenpleintje (4) EvL_Bietenpleintje (5) EvL_Bietenpleintje (7) EvL_Bietenpleintje (8) EvL_Bietenpleintje (9) EvL_Bietenpleintje (10) EvL_Bietenpleintje (11) EvL_Bietenpleintje (12) EvL_Bietenpleintje (13) EvL_Bietenpleintje (14) EvL_Bietenpleintje (15) EvL_Bietenpleintje (16) EvL_Bietenpleintje (17) EvL_Bietenpleintje (18)

 

Misschien vindt u dit ook interessant?

Een gedachte over “Halfweg: Verkeerscontrole op het voormalige bietenterrein”

  1. viffer

    Jammer, ik zie liever dat de energie die nu gestoken wordt in het vinden van een defect kentekenlampje wordt gestoken in meer alcohol controles, dat is wel een oorzaak van veel ongevallen in de regio en in Aalsmeer laatst zelfs nog een dodelijk ongeval …

Reacties zijn gesloten.