Aalsmeer: Brandweer haalt drachtige merrie uit sloot met megabrandweerkraan

RF_Paard (6)Aalsmeer, 12 juni 2015 – De brandwaar heeft vrijdagochtend een met een gigantische brandweerkraan van de brandweer Haaglanden een drachtige merrie uit een sloot gehaald op de machineweg.

Omdat het paard te ver uit de kant lag, werd de hulp van de brandweer Haaglanden ingeroepen. Na enige tijd is het paard uit de sloot getakeld en veilig op het weiland neergelegd waar het op krachten moest komen.

Fotografie: Rob Franken

RF_Paard (1) RF_Paard (2) RF_Paard (3) RF_Paard (4) RF_Paard (5) RF_Paard (6) RF_Paard (7) RF_Paard (8) RF_Paard (9) RF_Paard (10) RF_Paard (11) RF_Paard (12) RF_Paard (13)

 

Misschien vindt u dit ook interessant?

2 gedachten over “Aalsmeer: Brandweer haalt drachtige merrie uit sloot met megabrandweerkraan”

  1. Hans

    Beste Just in case, (jammer dat je je naam niet schrijft) ik denk dat jij iets te maken hebt met een kraan bedrijf, maar zeer ben ik natuurlijk niet. De brandweerkraan van Den haag staat 24/7 klaar met gecertificeerd personeel. Daardoor kan deze kraan met 45 minuten in Aalsmeer aan het werk om hulpverlening te verrichten. Waarom dan niet. Elke kraan van een kraan bedrijf heeft zeker de dubbele tijd nodig om ter plaatse te zijn en dan moet de brandweer alsnog komen om dat een kraanbedrijf niet ter zake kundig is.
    Hou toch eens op met moeilijk doen!!
    Dit is als de KLM bellen voor een Heli als de dokter van het VU ingevlogen moet worden. daar hebben we ook de gele vogel voor. Ik vind dat het materieel van de hulpdiensten veel vaker ingezet moet worden. Of het nu gaat om de brandweer, de politie of wat anders. Dat zijn de specialisten op het gebied van hulpverlening.

  2. Hebben we hier in de regio geen kraanbedrijven die dat ook kunnen?
    Mieremet? Verschoor? van Santen? de Koker ?

    Of is het omdat het de eigen brandweer is dan ineens gratis ?

    Vergeten we even de aanrijtijd vanuit Den Haag …….

Reacties zijn gesloten.