Nieuw-Vennep: Dronken bestuurder laat slachtoffer achter

Politie - VOA (3)Nieuw-Vennep, 10 april – Op donderdagavond raakte een 17-jarige jongen uit Nieuw-Vennep ernstig gewond bij een verkeersongeval op de Fandango in Nieuw-Vennep.

De politie hield een 48 jarige man (zonder bekende woonplaats) aan.
Het slachtoffer reed omstreeks 21.30 uur op een bromfiets over de Fandango. Langs de Fandango stond een personenauto geparkeerd. De auto stond (gerekend vanuit de automobilist) links geparkeerd en in tegengestelde richting ten opzichte van de bromfietser. Toen de bromfietser bijna ter hoogte van de auto was, stuurde de automobilist naar rechts en wilde wegrijden. De bromfietser probeerde nog te remmen, maar kwam ten val. Hij gleed over het wegdek en botste tegen de auto aan. Hier brak hij zijn bekken en liep hij ernstig inwendig letsel op. Het slachtoffer moest overgebracht worden naar het ziekenhuis. Hier werd hij geopereerd.

De bestuurder van de auto bleef niet bij de aanrijding, maar ging er vandoor. Op basis van getuigenverklaringen werd de bestuurder later aangetroffen in een woning, waar hij zich onder een deken probeerde te verstoppen. De man bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Bovendien verkeerde hij onder invloed van alcohol. Hij blies 645 ug/l. Omdat hij geen rijbewijs had, mocht de man niet meer dan 90 ug/l alcohol in zijn adem hebben (beginnend bestuurder). Hij blies derhalve zeven maal het voor hem geldende maximum.

Misschien vindt u dit ook interessant?