Hoofddorp: Moeder met kind op fiets aangereden

Hoofddorp: Moeder met kind op fiets aangeredenHoofddorp, 5 januari – Op de Waddenweg is maandag aan het einde van de ochtend een moeder met kind achterop, aangereden door een bestelwagen.

Het ongeval gebeurde op de oversteekplaats van het Amelandpad nabij school het Braambos, toen de fietsster de Waddenweg wilde oversteken en over het hoofd gezien werd door de automobilist.

Zowel moeder als kind zijn ter controle overgebracht naar het Spaarne ziekenhuis.

Fotografie: Eric van Lieshout

Hoofddorp: Moeder met kind op fiets aangereden Hoofddorp: Moeder met kind op fiets aangereden EvL_Waddenweg-(3) Hoofddorp: Moeder met kind op fiets aangereden

Misschien vindt u dit ook interessant?

6 gedachten over “Hoofddorp: Moeder met kind op fiets aangereden”

  1. Dudeson

    Het blijft een onnatuurlijke voorangssituatie die je elders buiten dit kunstmatige fietsparadijs floriande niet terugvindt.
    Inmiddels is de hele wijk bezaaid met haaientanden versmallingen, belgische ledverlichting in de grond en gele borden waar fietsers ook maar even worden uitgedaagd om aan het verkeer ‘deel te nemen’.
    Het wachten is op slagbomen en stoplichten..

    Ik pleit ook niet voor een auto paradijs want er zijn nog steeds een hoop automobilisten die gewoon niet weten wat 30km/h is en dat is ook triest.

    Ik maak me meer zorgen over de jeugd die straks op de brommer of in auto naar de stad gaat met het verkeersinzicht kleuter.

  2. Moi

    @Sander en Eric

    Ik heb het inderdaad aan het verkeerde eind. Mijn exucses.
    En idd Sander, is was zo gefixeerd op de markeringen op het wegdek dat ik die grote gele borden heb gemist, beetje dom, geef ik eerlijk toe.

    Wat wel vaag blijft is dat er geen haaientanden op het wegdek staan (ik zie ze i.i.g. niet). Volgens mij is dat zelfs met voorrangsbord B1 wel de bedoeling.

    1. Het is ietsje verder, tussen Roosduinen en Boschplaat…

      En google is idd niet betrouwbaar, de fietser heeft hier voorrang…

  3. sander

    @ Moi

    google street view is van 2008 dus je hebt gelijk dat het niet betrouwbaar is.

    zover ik kan zien op de foto’s staat er een zeer groot fel gekleurd bord bord met een fietser 2 pijlen, en ook nog een waarschijnlijk van die flitslampen.
    dus we hebben op dat fel gekleurde bord: (ff googlen)
    -B06-OB02-OB503-F
    -B06
    -L02

    duidelijker kan het toch niet?? (denk ik)
    cmiiw…

    ….geef ff je kenteken door, dan weten we wanneer we moeten oppassen als fietser ;)

  4. Moi

    @ Redactie
    Zeer vervelend voor moeder en kind en natuurlijk ook voor de automobilist. Maar de volgende tekst is wel zeer krom en oneerlijk: ”toen de fietsster de Waddenweg wilde oversteken en over het hoofd gezien werd door de automobilist.”

    Voor zover ik weet en voor zover bovenstaande foto’s en google maps (minder betrouwbaar) laten zien hebben fietsers daar geen voorrang. Er staan namelijk haaientanden op het fietspad.
    Het lijkt mij daarom dat het stukje tekst eerder moet zijn ”de fietsster zag de automobilist over het hoofd toen zij de Waddenweg wilde oversteken”.

    Natuurlijk weet ik dat het er verzekeringstechnisch op neer komt dat de verzekering van de automobilist betaald want een fietser is een zwakkere verkeersdeelnemer. Echter het is mijn inziens onjuist om te stellen dat de automobilist de fietsster hier over het hoofd zag. Mits ze lopend gebruik maakte van de voetgangersoversteekplaats, echter in dat geval is ze een voetganger en geen fietsster.

Reacties zijn gesloten.