Hoofddorp: Toiletgebouw opgeblazen in het Haarlemmermeerse Bos (video update)

Fikse schade na explosie in toiletgebouw in Haarlemmermeerse BosHoofddorp, 26 oktober – Een toiletgebouw in het Haarlemmermeerse Bos heeft zaterdagavond fikse schade opgelopen door een explosie. Rond half negen was er een harde knal te horen aan het water in het bos aan de IJweg. Vissers die de knal hoorde wat zagen alarmeerde rond half negen de brandweer.

In het bos bleek een toiletgebouw flink te zijn ontzet door een hevige explosie. Brokstukken van het gebouw waren meters verderop in het gras terug te vinden. Omdat niet helemaal duidelijk was waardoor de explosie is veroorzaakt is het gebouw door de politie afgezet. Een medewerker van de Forensische Opsporing heeft uitgebreid onderzoek gedaan.

Vanwege de ontzetting die de explosie heeft veroorzaakt heeft de brandweer het gebouw rond kwart over elf gestut. Een speciale hond heeft later in de nacht nog onderzoek gedaan om resten van het explosief terug te vinden.

Update:

Door getuigen zijn in de omgeving vier mannen gezien die vervolgens op twee scooters in de richting van Vijfhuizen wegreden. De politie zou graag meer getuigen willen spreken die zaterdagavond op of in de omgeving van de IJweg rond bovengenoemd tijdstip iets hebben gezien, wat met deze vernieling te maken kan hebben of meer kunnen vertellen over de scooters die gezien zijn of de mannen die hierbij horen.

Heeft u informatie? Neemt u dan contact op met de politie in Hoofddorp op telefoonnummer 0900-8844

Fotografie: Michel van Bergen

Fikse schade na explosie in toiletgebouw in Haarlemmermeerse Bos Fikse schade na explosie in toiletgebouw in Haarlemmermeerse Bos Fikse schade na explosie in toiletgebouw in Haarlemmermeerse Bos Fikse schade na explosie in toiletgebouw in Haarlemmermeerse Bos Fikse schade na explosie in toiletgebouw in Haarlemmermeerse Bos Fikse schade na explosie in toiletgebouw in Haarlemmermeerse Bos Fikse schade na explosie in toiletgebouw in Haarlemmermeerse Bos Fikse schade na explosie in toiletgebouw in Haarlemmermeerse Bos Fikse schade na explosie in toiletgebouw in Haarlemmermeerse Bos Fikse schade na explosie in toiletgebouw in Haarlemmermeerse Bos Fikse schade na explosie in toiletgebouw in Haarlemmermeerse Bos

Misschien vindt u dit ook interessant?