Hoofddorp: Grote multidisciplinaire verkeerscontrole

Hoofddorp: Grote multidisciplinaire verkeerscontrole

Hoofddorp, 10 oktober – De politie heeft vrijdag vanaf 15.00 uur tot 23.00 uur een verkeerscontrole gehouden. Deze controle werd gehouden op het grote parkeerterrein van de Paviljoenslaan in samenwerking met diverse partners. Hoofddoel van deze verkeerscontrole is het bevorderen van de verkeersveiligheid door weggebruikers te controleren op het rijden onder invloed van alcohol, technische staat en overige verkeersonveiligheden.

Aan deze controle werkten o.a. mee: de landelijke eenheid, de Belastingdienst, Douane, Veilig Verkeer Nederland, de marechaussee en de Wegenwacht. De politie staat met diverse specialismen zoals o.a. het BETEX-team, vreemdelingenpolitie, Milieu en de verkeersspecialisten.

Tientallen motoragenten reden in de Haarlemmermeer en plukken voertuigen uit het verkeer en leiden deze naar de controle locatie.

Ook stonden er diverse ANPR-voertuigen van zowel de politie als de belastingdienst op de N201 en N205 opgesteld in de buurt van de controlelocatie. (ANPR: deze kenteken-lezende apparaten hebben een computerbestand dat gevuld is met kentekens die gekoppeld zijn aan o.a notoire drankrijders, wanbetalers, gestolen voertuigen, signaleringen, belastingschuld, katvangers etc.).

De ANPR-voertuigen controleerden de kentekens van alle passerende voertuigen en wanneer zij een “hit” registreerden, werd het betreffende voertuig door een motorrijder van de politie uit het verkeer gehaald en naar de controlelocatie gebracht.

Er werden 232 voertuigen op de controle locatie gecontroleerd, bij 45 voertuigen werd een proces-verbaal opgemaakt voor onder andere, defecte verlichting, niet tonen rijbewijs of kentekenbewijs, overschrijding geluidniveau, gladde banden etc..

Ook is er een pv opgemaakt voor rijden onder invloed (305 ugl).

Diverse openstaande boetes zijn geïncasseerd en twee voertuigen zijn door de politie in beslag genomen omdat de bestuurder zijn openstaande boete(s) niet direct kon voldoen.

De belastingdienst heeft 37 auto’s in beslaggenomen, waarvan 13 direct zijn meegenomen En er is voor bijna 37.000 euro aan openstaande vorderingen voldaan.

Voertuigen met een klein technisch gebrek konden dit direct door de ANWB laten verhelpen, zo werden er 3 banden verwisseld en 20 keer werd de verlichting gerepareerd. Ook werd een trekhaak verwijderd voor een kentekenplaat.

In totaal passeerden ruim 13.000 voertuigen de ANPR-wagens, wat 110 hits opleverden.

Fotografie: Eric van Lieshout

 

Hoofddorp: Grote multidisciplinaire verkeerscontrole Hoofddorp: Grote multidisciplinaire verkeerscontrole Hoofddorp: Grote multidisciplinaire verkeerscontrole Hoofddorp: Grote multidisciplinaire verkeerscontrole Hoofddorp: Grote multidisciplinaire verkeerscontrole Hoofddorp: Grote multidisciplinaire verkeerscontrole Hoofddorp: Grote multidisciplinaire verkeerscontrole Hoofddorp: Grote multidisciplinaire verkeerscontrole Hoofddorp: Grote multidisciplinaire verkeerscontrole Hoofddorp: Grote multidisciplinaire verkeerscontrole Hoofddorp: Grote multidisciplinaire verkeerscontrole Hoofddorp: Grote multidisciplinaire verkeerscontrole Hoofddorp: Grote multidisciplinaire verkeerscontrole Hoofddorp: Grote multidisciplinaire verkeerscontrole Hoofddorp: Grote multidisciplinaire verkeerscontrole Hoofddorp: Grote multidisciplinaire verkeerscontrole Hoofddorp: Grote multidisciplinaire verkeerscontrole

Misschien vindt u dit ook interessant?