Hoofddorp: Automobilist ziet fietser over het hoofd

Hoofddorp: Automobilist ziet fietser over het hoofdHoofddorp, 13 juni – Een fietser heeft vrijdagmiddag lichte verwondingen opgelopen nadat het aangereden werd door een auto. Het ongeval gebeurde op het fietspad van de Kruisweg, toen meneer de Boslaan wilde passeren.

De bestuurder van een personenwagen zag de fietser, die voorrang heeft, over het hoofd. De fietser kwam ten val en is in de ambulance behandeld. Na de verzorging in de ambulance kon de man lopend naar de fietsenwinkel.

Het gaat vaker fout op dit punt, net zoals hier.
Fotografie: Eric van Lieshout

 

Hoofddorp: Automobilist ziet fietser over het hoofd Hoofddorp: Automobilist ziet fietser over het hoofd

Misschien vindt u dit ook interessant?

2 gedachten over “Hoofddorp: Automobilist ziet fietser over het hoofd”

  1. Moi

    @H.Stapper
    En wat wilt u daaraan doen? Het ligt tegenwoordig vooral aan de mentaliteit, het is overal steeds meer ik, ik, ik. De situatie daar is duidelijk dus dat kan het probleem niet zijn.

    Wat ik nog wel wil zeggen is dat het echt gebeurt dat men zaken over het hoofd ziet. Het gebeurt iedereen wel eens en het zal u vast ook wel eens zijn overkomen.
    het moge duidelijk zijn dat er bestuurders zijn (en ook veel fietsers) die willens en wetens geen voorrang verlenen.
    Echter dat betekend niet per definitie dat dit bij elk ongeval, veroorzaakt door een voorrangs fout, het geval is.

    Oprechte ongelukken gebeuren ondanks de mentaliteits verandering nog steeds en zullen ook altijd blijven gebeuren zolang mensen zelf ”in control” zijn.

  2. H. Stapper

    Ik passeer dit kruispunt zeer regelmatig en in meer dan de helft van de gevallen krijg ik geen voorrang van automobilisten, die zogenaamd fietsers over het hoofd zien. M.i.. denkt men eerder dat een fietser, die op een voorrangsweg rijdt, geen voorrang heeft.
    Verplicht stoppen? Ho maar, gewoon door rammen! En de nodige verwensingen en middelvingers op de koop toe.

Reacties zijn gesloten.